Skaitytojo pagalbos šauksmas: sukūrė peticiją Litui grąžinti | Kas vyksta Kaune

Skaitytojo pagalbos šauksmas: sukūrė peticiją Litui grąžinti

Skaitytojo nuotr.

Vieni su nostalgija prisimena laikus, kai piniginėje šiugždėjo nacionalinė valiuta, o antri ilgisi kitokio Lito. „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė neįtikėtina išsiskyrimo istorija, kurios dalybų objektu tapo poros augintinis. Sudėtingai situacijai spręsti portalo skaitytojas netgi sukūrė peticiją.

Kęstučio sukurtoje peticijoje teigiama, kad katinas Litas, dar vadinamas Romučiu ar Katinu, vyrui išsiskyrus su mergina buvo „prievarta išgabentas iš namų“ ir yra „prieš savo valią laikomas jos naujame būste“.

Peticijos tekste dėstoma, kad, kaimynų liudijimu, nešamas katinas kniauksmais reiškė nepasitenkinimą. „Nors visą laiką buvo viešai akcentuojama, kad Litas yra jos (merginos – „Kas vyksta Kaune“) nuosavybė, nuo pat pirmųjų dienų buvo aišku, kad jis pasirinko mane“, – buvo įsitikinęs vyrukas.

„Kas vyksta Kaune“ Kęstutis pasakojo, kad katinas neveislinis, iš kaimo. Jį pora priglaudė ir kartu augino aštuonis mėnesius. Paklaustas, kodėl mano, kad katinas labiau myli jį, vyras teigė, jog Litas tiesiog dažniau rinkdavosi leisti laiką su šeimininku.

„Keliaujant sėdėdavo man ant kelių ar pečių. Tikėtina, dėl to, kad rečiau glostydavau ir leisdavau pasiilsėti“, – Lito elgesį interpretavo Kęstutis.

Atrodo, Kęstutį litas tikrai mylėjo – nesitraukdavo nei namie, nei kelionėje / Skaitytojo nuotr.

Anot šešerius metus Kaune studijavusio vyro, po skyrybų išsikraustant merginai kartu buvo iškraustytas ir gyvūnas, neatsižvelgiant į jo pageidavimus.

„Nemačiau augintinio jau keturias dienas. Manau, reikėtų 1000 parašų, kad būtų atkreiptas dėmesys į jo teises ir Litui būtų suteikta galimybė savarankiškai pasirinkti, kuriuose namuose jis nori gyventi“, – kuo rimčiausiai dėstė dvi artimas būtybes praradęs skaitytojas.

Atkreipus dėmesį į Lito vardą ir pasiteiravus, ar tik negeistų ir nacionalinės valiutos sugrąžinimo, pašnekovas samprotavo, kad, iš vienos pusės, netekome galimybės reguliuoti savo valiutos, iš kitos – palengvėjo tarptautiniai atsiskaitymai.

„Be abejonės, Litas, kaip simbolis kelia nostalgiją – tikriausiai dėl to ir pasirinkome tokį katino vardą. Norėčiau, kad nereikėtų jausti nostalgijos dar vienam Litui“, – sakė Kęstutis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA