Kauno rajone planuojama įrengti populiarėjančio laisvalaikio sporto parką | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone planuojama įrengti populiarėjančio laisvalaikio sporto parką

krs.lt nuotr.

Netrukus Kauno rajono gyventojai sulauks naujovių – Kulautuvoje planuojama įrengti diskgolfo aikštelę. Savivaldybės vadovai susitiko su MB „Diskų miestas“ atstovais, jie pristatė diskgolfo projektą. Susitikime dalyvavusi Kulautuvos seniūnė Dalia Šiušienė pasiūlė žaidimo aikštelę įrengti šalia Nemuno esančiame sklype.

MB „Diskų miestas“ atstovo Dariaus Griciaus teigimu, diskgolfas yra puikus būdas laisvalaikį leisti aktyviai, taip pat žaidimas teikia ir socialinę naudą – skatinamas visuomenės sveikatinimas, bendruomeniškumas, saugumas viešosiose vietose ir aplinkos tausojimas.

Kauno r. meras Valerijus Makūnas pritarė specialisto nuomonei, kad ši sporto šaka naudinga: „Mums svarbu, kad gyventojai turėtų galimybę laisvalaikį išnaudoti judėdami“.

Diskgolfas. Tai dvi lietuvių mėgstamos sporto šakos – disko metimas ir krepšinis – sujungtos į vieną žaidimą. Jo principas paprastas – stengtis diską kuo tiksliau pataikyti į krepšį. Specialioje aikštelėje yra 18 krepšių, kurie išdėstyti ratu. Žaidėjo tikslas – diską pataikyti į visus taikinius atliekant kuo mažiau metimų.

„Tai viena greičiausiai populiarėjančių sporto šakų visame pasaulyje, ypač Skandinavijos šalyse. Ji nereikalauja didelių investicijų ir yra lengvai prieinama visuomenei“, – sakė D. Gricius ir pridūrė, kad šis sportas daugiausia dėmesio sulaukia tarp laisvalaikio aktyvistų, sveiką gyvenimo būdą propaguojančių žmonių.

Lietuvoje jau veikia aštuoni diskgolfo parkai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA