Kauniečio kritika sudomino ekspertus: dėl trūkumų sustabdyta atrakciono veikla | Kas vyksta Kaune

Kauniečio kritika sudomino ekspertus: dėl trūkumų sustabdyta atrakciono veikla

Skaitytojų nuotr.

Nuo šeštadienio prekybos centro „Akropolis“ teritorijoje, Kaune, pradėjo veikti atrakcionai. Tačiau akylieji kauniečiai užfiksavo tam tikrus karuselių montavimo ypatumus, kurie, pasak jų, gali būti nesaugūs pramogautojams. Problema atkreipė ir ekspertų dėmesį.

[galerija kiek=”4″]

Viskas prasidėjo nuo to, kai kaunietis Mantas savo socialinio tinklo „Facebook“ profilyje pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti minėtoje vietoje įsikūrusi karuselė, iš apačios paremta, kaip galima manyti, medinėmis lentomis.

„Nesu priekabus, bet įranga sumontuota tragiškai, darbuotojus reikėtų tikrinti alkotesteriais. Nežinau, kokia institucija išduoda leidimus, – jei kas žinote ir turite ten pažįstamų nukreipkite jų dėmesį į karuselių parkelį prie Kauno „Akropolio“, nes ten užprogramuota nelaimė“, – piktinosi jis.

Užfiksuoti vaizdai įtraukė internautus į aktyvią diskusiją – įvairiausių nuomonių netrūko, ginančių atrakcionų savininkų poziciją – taip pat. Įrašu pasidalino daugiau kaip tūkstantis „Facebook“ vartotojų.

„Su šeima buvome nuvykę, tai pasigailėjome. Aptarnaujantis personalas – klaikus. Prie vieno atrakciono teko ilgokai laukti ir vis tiek nepatekome, nes nesusirinko, atseit, žmonių“, – sakė kaunietis Evaldas.

Po pastarojo pareiškimo ginti karuselių savininko Gintaro Lisinsko stojo duktė Gintarė Lisinskaitė. Pasak jos, išsakyti žodžiai – nesąmonė, nes esą nepriklausomai, kiek lankytojų yra, suptis gali net ir vienas žmogus.

Kaunietė Edita taip pat negailėjo karčių žodžių, moteris neslėpė – pamatyti vaizdai ją gerokai išmušė iš pusiausvyros.

„Kažkoks siaubas – pulsuojanti tragedija. Nemačiau gyvai, bet ačiū. Jei šiais laikais įmanomas toks montavimas, kokį matau nuotraukose, tai juos reikėtų ne tik uždaryti, bet dar ir nubausti. Žmogus, nors šiek tiek susidūręs su darbų saugos reikalavimais supras, kad tai neturi jokio loginio paaiškinimo, net jeigu ir kalbama apie nelygų pagrindą, ant kurio stovi atrakcionai. Įvykti nelaimei pakanka sekundės, po to visi gailisi, bet reikia keisti ne po to, o prieš“, – kritikos negailėjo diskusijos dalyvė.

Vakar lankiausi, kilo baimė dėl vaiko gyvybės: Mažametis, maždaug trejų, įsodintas. Sėdi, nesilaiko, o kas svarbiausia – saugiai neužtvertas. Nežinau, kur mamytė žiūrėjo, bet vaikas nesilaikė už turėklo ir siaubo pilnomis akimis rėkė. Darbuotojai nesugeba pasirūpinti žmogaus saugumu“, – svarstė Austėja.

Atrakcionų savininko dukra į pastarąją kritiką reagavo sakydama, jog įvardytoje situacijoje kalta vaiko mama ir nevertėtų kaltinti atrakcionų darbuotojų, jei tėvai nėra atsakingi už savo vaikus. „Mes sustabdome atrakcioną ir išlaipiname, be to informuojame prieš pramogą –  (kokie pojūčiai gali laukti vaiko supantis – „Kas vyksta Kaune“).

„Išvis, kokia pramoga sėdėti (traukinuko karuselėje – „Kas vyksta Kaune“) priveržtam su diržais? Jokia. Kaip ir Amerikoje amerikietiški kalneliai, bet jie irgi be diržų, tai gal ir jiems pradėkite ką nors sakyti?“, – tęsė atrakcionų savininko dukra.

Kaunietė Viktorija prisiminė praeitais metais pramogaujant šioje vietoje jos vaiką ištikusią nelaimę, kuomet jis, šokinėdamas ant batuto esą vos neužsidegė. „Elektros instaliacija užsiliepsnojo, darbuotojas spruko ir vaikas liko kyboti ore. Niekas nesikeičia“, – rašė moteris.

Kiti piktinosi, kaip Kauno miesto savivaldybės atstovai išduoda leidimus vykdyti veiklą? „Išduoda, nes žino, kad atrakcionai yra šimtu procentų saugūs, o kad kažkas čia paskelbė, kad jų vaikams nėra saugu, tegul neina“, – sakė G. Lisinskaitė.

Prieš keletą dienų portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kalbėjosi su atrakcionų, įsikūrusių netoli Kauno „Akropolio“, savininku Gintaru Lisinsku. Vyras tvirtino, kad medinės kaladėlės, kuriomis paremtos karuselių apačios, yra reikalingos grindiniui išlyginti. Jei atrakcionai stovėtų ant plytų – slystų, tvirtino jis.

„Negalime dirbti tol, kol atrakcionų nepatikrina inspektoriai, jie nusprendžia, kada karuselės gali pradėti veikti tinkamai, o kada ne. Visuomet dalyvauju darbų vykdyme, nepalieku be priežiūros, nes tai man – svarbu. Nuo to, juk priklauso mano reputacija, čia – mano verslas, į kurį investuoju. Esu suinteresuotas tuo, kad viskas būtų saugu ir tvarkinga. Jei atsitiktų nelaimė, už ją, juk atsakyčiau aš, o ne kažkas kitas“, – teigė verslininkas.

G. Lisinsko teigimu, internautai socialiniame tinkle padarė šou, sakydami, jog šie atrakcionai – „tiksinti bomba“. „Su atrakcionais dirbu jau dvidešimt metų. Stačiau atrakcionus ir Kauno rotušės aikštėje, ir prie buvusio prekybos centro „Prisma“ bei kitose Kauno vietose. Per visą šį laiką nėra atsitikę jokių nelaimių. Akylai prižiūriu karuseles kasdien“, – kalbėjo pašnekovas.

Vis dėlto, ekspertų neįtikino kalbos apie minėto atrakciono saugumą. Karuselę liepta sustabdyti. Tačiau, pasak, G. Lisinsko, priežastis esą tikrai nėra susijusi su tuo, kad atrakciono apačios paremtos medinėmis lentelėmis.

„Tai – išpūstas burbulas. Atrakcionas dabar yra laikinai sustabdytas, nes reikia pataisyti trūkumus, tačiau tai nesusiję su teiginiu, kad karuselė yra pavojinga. Taip nėra. Trūksta vieno porankio, grandinėlių, reikia papildomo saugos aptvėrimo. Kai šiuos dalykus įgyvendinsime, gausime leidimą su juo dirbti“, – trečiadienį portalui sakė atrakcionų savininkas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA