„ChangeMakers’ON“ ekspertas M. Čiuželis meta iššūkį: kaip „įveiklinti“ senjorus? | Kas vyksta Kaune

„ChangeMakers’ON“ ekspertas M. Čiuželis meta iššūkį: kaip „įveiklinti“ senjorus?

Ugnė Papievytė 2018/04/25 19:02
Organizatorių nuotr.

„Ar žinote, kaip jaučiasi senyvo amžiaus žmonės išėję į pensiją? Jų bendravimo ratas mažėja, veiklos dar labiau ir jeigu silpsta tuo pačiu ir sveikata, tai neretai šie žmonės susiduria ir su ganėtinai dideliais psichologiniais sunkumais“, – susirūpinęs kalba poveikio investuotojas, M. Čiuželio labdaros ir paramos fondo vadovas, vienas iš šių metų „ChangeMakers‘ON“ ekspertų Marius Čiuželis. Jis iškelia labai aktulią šių laikų problemą – kaip užtikrinti visokeriopą gerovę mūsų senoliams? Ypač kalbant apie ribotą veiklos spektrą senyvo amžiaus žmonėms.

Kiekvieno mūsų šeimos rate yra garbaus amžiaus žmonių ir kiekvienas iš mūsų linkime jiems geriausio. Amžinai paskendę savo veiklose ir amžinai stokojantys bent poros valandų paroje, neretai net nepagalvojame, kaip esame laukiami mūsų tėvų, senelių, prosenelių. O kai nuvažiuojam – neretai būna priruošta kalnai maisto, pyragų. Visiems juk šventė. M. Čiuželis neabejoja, kad visi su meile prisimename savo močiučių keptus pyragus.

Todėl „ChangeMakers‘ON“ ekspertas meta iššūkį neabejingiems ir kviečia juos sugalvoti būdų, kaip „įveiklinti“ senjorus ir surasti jiems naujų užsiėmimų. M. Čiuželis svarsto, kad galbūt senjorai galėtų save realizuoti kepant, vaišinant ir kviečiant visą visuomenę prie to prisidėti. Įsivaizduojat, kaip tai praplėstų senolių bendravimo ratą? Taip pat galbūt tai taptų puiki vieta senjorams dalintis savo gyvenimo istorijomis, išmintimi. O kokius sprendimo būdus galėtumėte pasiūlyti Jūs?

Net jei neturi idėjos ir komandos, bet labai nori prisidėti prie šios problemos sprendimo – vistiek registruokis. Komanda tikrai lengvai susiburs renginio vietoje. „ChangeMakers‘ON“ hakatonas – puiki vieta, kurioje gali gimti dar viena socialinė inovacija. Visiems dalyvaujantiems talkins gausios įvairių sričių ekspertų profesionalų pajėgos. Tad nedvejok ir registruokis – viskas, ko reikia šiai problemai spręsti, esi tu!

„ChangeMakers‘ON“ socialinių inovacijų ir verslo vystymo programą palaiko kompanija „Barclays“. Socialinių inovacijų programą įgyvendina VšĮ „Europos socialinio verslumo ir inovatyvių studijų institutas“, Kauno Technologijos universitetas ir VšĮ „Versli Lietuva“. Renginio globėja – Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė dr. Gintarė Skaistė. Informacinis partneris – portalas „Kas Vyksta Kaune“.

Jei turi idėją, kaip išspręsti šią socialinę problemą – registruokis į „ChangeMakers‘ON“ hakatoną 2018! Nori prisidėti prie problemos sprendimo, tačiau kol kas neturi idėjos? Prisijunk prie komandos, jau turinčios savo idėją.

Nori savo gerais darbais prisidėti prie renginio? Ateik savanoriauti!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA