Už ženkliai mažesnę kainą parduota buvusi V. Šustausko būstinė | Kas vyksta Kaune

Už ženkliai mažesnę kainą parduota buvusi V. Šustausko būstinė

Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Buvusio Kauno mero politinės būstinės patalpos turi naujus šeimininkus. Dar praėjusių metų liepą Kauno miesto savivaldybės aukcione atsidūręs penkių kambarių butas prestižinėje Laisvės alėjos vietoje pagaliau surado pirkėjus.

Pastarąjį faktą „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams patvirtino ir miesto savivaldybės Administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Patalpas naujieji savininkai įsigijo sumokėję virš 100 tūkst. eurų, sakė Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas.

„Patalpų pardavimas įvykdytas prieš keletą mėnesių skelbtame elektroniniame aukcione. Rasti naujus savininkus pavyko ne iš karto, tikėtina, jog jų netenkino galbūt per didelė pirminė suma. Vėliau šiek tiek pakoregavome įkainį“, –  komentavo G. Petrauskas.

Kaip praėjusią vasarą rašė portalas „Kas vyksta Kaune“ pradinė buvusių V. Šustausko „Kovotojų už Lietuvą sąjungos“ būstinės patalpų, įsikūrusių Laisvės al. 37-uoju numeriu pažymėtame pastate, kaina buvo 160 tūkst. eurų.

Primename, jog anksčiau partijos, gavusios patalpas partijoms iš savivaldybės turėdavo sumokėti mokesčius už ilgalaikio nekilnojamojo turto administravimą, komunalinius mokesčius, įmokas ir rinkliavas, susijusias su turtu bei žemės nuomos mokestį, tačiau patalpų nuomos mokesčio mokėti nereikėjo.

Savo patalpų neteko net 6 partijos. Toks sprendimas esą priimtas paaiškėjus, kad patalpos yra išdalintos ne tik partijoms, ne tik įvairioms nevyriausybinėms organizacijoms, bet ir neaiškios paskirties ir veikos įmonėms bei organizacijoms.

„Yra ir tokių partijų, kurios jau seniai nedalyvauja politinėje veikloje, o panaudai gavusios turtą Laisvės alėjoje, dar kažkur – tokiose vietose, kurios yra žymiai patrauklesnės kitai veiklai“, – tuomet komentavo savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA