Didžiausiame pasaulyje dizaino apdovanojimų konkurse kauniečių kavos pakuotė iškovojo auksą | Kas vyksta Kaune

Didžiausiame pasaulyje dizaino apdovanojimų konkurse kauniečių kavos pakuotė iškovojo auksą

Organizatorių nuotr.

Kasmet balandžio 15 dieną įvardijami geriausi viso pasaulio dizaineriai didžiausiame ir populiariausiame tarptautiniame dizaino apdovanojimų konkurse „A’Design Award & Competition“. Šiais metais 99 skirtingose kategorijose varžėsi atstovai iš 100 šalių.

Tarp 1962 laimėtojų – ir lietuviška pavardė. Nurungusi daugybę konkurentų, pakuotės dizaino srityje, auksą iškovojo dizainerė Salvita Bingelytė, sukūrusi išskirtinį įvaizdį aukštos kokybės kavai „The mood“.

Daugiau nei 200 narių turinti kompetentinga komisija, kurią sudarė didelę patirtį turintys mokslininkai, spaudos atstovai, dizaino sričių profesionalai bei verslininkai iš viso pasaulio, atsakingai ir kruopščiai vertino kiekvieno dalyvio darbą. Nemaža dalis dalyvių paraiškų yra atmetama dar pirminiame konkurso etape. Tad iškovotas auksas pažymi išskirtinį kūrėjo talentą.

5 skirtingų kilmės šalių kava įkurdinta charizmatiškų beždžionių portretais padabintose pakuotėse. Iš Tanzanijos, Zimbabvės, Etiopijos, Kolumbijos ir Indonezijos šalių atkeliavusios rūšinės kavos pupelės ant savo įpakavimo turi ir tą šalį atstovaujančią skrybėlėtą beždžionę.

„Mane įkvėpė šių gyvūnų ekspresyvumas, elgesys, temperamentas. O jų išraiškos puikiai atspindi ir kavos charakteringumą. Toks skrybėlėtos beždžionės įvaizdis – išskirtinis, net šiek tiek ironiškas ir lengvai įsimenamas,“ – paklausta dėl netradicinio dizaino sprendimo, pasakojo S.Bingelytė.

Apdovanojimu ir pakuotės idėja taip pat džiaugėsi ir Tadas Barauskas, coffee24 plėtros vadovas, kuris ir patikėjo šią kūrybinę užduotį dizainerei.

„Lietuvos rinkai atrinkome labai aukštos kokybės kavos pupeles, tad ir pakuotės joms reikėjo išskirtinės. Orientuojamės į naujos kartos kavos mėgėjus, kurie mėgsta nišinius produktus, ypatingus aromatus ir mėgsta išsiskirti iš minios. Taip turi atrodyti ir mūsų kava, tad džiaugėmės su dizainere greitai atradę sinergiją ir sukūrę tarptautinio apdovanojimo vertą kūrinį“ – entuziastingai pasakojo T.Barauskas.

Kaip teigia „A’ Design Award & Competition“ konkurso rengėjai, šių apdovanojimų siekis yra paskatinti viso pasaulio dizaino specialistus, įmones ir ženklus kurti aukštos kokybės produktus, paslaugas ir sistemas, galinčias atnešti naudą visuomenei, todėl „A’ Design Award & Competition“ konkursas skatina pasaulio dizaino specialistus ir ženklus daryti produktus ir projektus, kuriančius visuomenei pridėtinę vertę, naudą, naują funkcionalumą, estetiką, išskirtinį produktyvumą, tvarumą ir nepaprastą reginį.

Nugalėtojai gauna galimybę dalyvauti metų geriausių kūrinių parodoje Italijoje ir eksponuoti savo darbus. O apdovanojimą gavęs kūrėjas įgauna licenciją visą gyvenimą naudoti „laimėtojo“ vardą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA