Š. Jasikevičius – apie Spanoulį, „Olympiakos“ riziką ir žaidimą ant ledo | Kas vyksta Kaune

Š. Jasikevičius – apie Spanoulį, „Olympiakos“ riziką ir žaidimą ant ledo

delfi.lt 2018/04/23 19:54
R. Tenio nuotr.

Kol kas daugiausiai intrigos sirgaliams atnešusi Eurolygos ketvirtfinalio serija iš Pirėjo keliasi į Kauną. Rezultatas – 1:1, tad teoriškai tiek „Žalgiris“, tiek „Olympiakos“ po dvejų rungtynių Lietuvoje jau gali turėti bilietą į finalo ketverto turnyrą savo rankose. Pasak žalgiriečių stratego Šarūno Jasikevičiaus, komanda persigrupavo ir yra pasirengusi naujam kovos raundui.

Pirmadienį Lietuvos čempionai surengė pratybas „Žalgirio“ arenos treniruočių salėje.

Pagrindinėje arenoje tuo metu kryžiavosi japonų ir kroatų lazdos: Kaune įsibėgėja pasaulio ledo ritulio čempionato pirmo diviziono B grupės turnyras.

Bet „Žalgirio“ atstovų mintys – užimtos jų pačių reikalais. Antradienį jie pratęs kol kas nenuspėjamą dvikovą su svečiais iš Graikijos.

Jei arenos personalui per naktį reikės ant ledo pakloti krepšinio parketą, Kauno ekipos atstovams bus dar sunkesnių užduočių grumiantis su poros favoritais laikytais oponentais.

„Gavome šiek tiek laiko atsigauti, ramiau pagyventi. Dabar esame pasiruošę iš naujo kilti į kovą“, – sakė Š. Jasikevičius, pirmadienį atsakęs į žurnalistų klausimus apie lemiamas kautynes Eurolygoje.

– Ko reikėjo pasimokyti iš antrųjų serijos rungtynių Pirėjuje?

– Mes šiek tiek praradome agresiją – tai pasijautė ir kovojant dėl atšokusių kamuolių, ir leidžiant varžovams rinkti „lengvus“ taškus. Atsibudo „Olympiakos“ metikai, ko buvo galima išvengti, kadangi labai daug metimų jie atliko mums dar neperžengus pražangų limito.

Kai kurie sprendimai numušė mūsų agresiją, vienu metu sustojome ir pradėjome kažkiek taupytis. To mes tikrai negalime daryti, negalime sau leisti.

O „Olympiakos“ pusei tos rungtynės buvo žūtbūtinės, jie žaidė labai agresyviai. Turime iš to pasimokyti. Ateina toks laikas, kai taktikų – nors savaime jos ir yra svarbios – nepakanka. Reikia įdėti visą širdį. Manau, mes tikrai stengiamės, kovojame, bet pirmose serijos rungtynėse to aš pastebėjau daugiau nei antrose.

– „Olympiakos“ laimėjo, kai Vassilis Spanoulis rungtyniavo mažiau. Galbūt sulaukęs 35-erių veteranas jau nebegali vienas išspręsti ketvirtfinalio baigties?

– Atsirado kitų „X faktorių“. Galvojame, kad mes tokių rezerve irgi dar turime. Tačiau reikia žaisti. Visas „Olympiakos“ žaidimas vis tiek sukasi apie Spanoulį.

Daug ties juo dirbame, akcentuojame. Jis tikrai žaidžia puikią seriją, pataiko daug sunkių metimų. Todėl ir reikia žaisti agresyviau, geriau gintis, sumažinti varžovų „lengvų“ taškų skaičių.

– Paulius Jankūnas praėjusiame mače nė karto nemetė į krepšį. Kas lėmė tokią nebūdingą situaciją?

– „Olympiakos“ šiek tiek rizikavo, P. Jankūną dengiantis žmogus visada likdavo su juo, atverdamas šiek tiek erdvės mūsų „mažiukams“ įlįsti po krepšiu. Tą irgi akcentuojame – gynėjams reikia žaisti agresyviai, kurti žaidimą, nes nuo jų prasideda visos atakos. Aš „nežaidžiu“ P. Jankūnui tiek, kiek reguliaraus sezono metu, bet bandysime iš jo gauti kaip įmanoma daugiau naudos.

– Kaip, jūsų akimis, pirmą kartą Eurolygos atkrintamosiose varžybose dalyvaujanti komanda reaguoja į rezultatus, serijos įtampą ir ažiotažą?

– Labai gerai. Ir, tikiuosi, reaguos dar geriau. Reikia jiems dar labiau „užsikurti“. Patyrimas, namų pranašumas – man tos frazės daug nesako. Aikštės pranašumas geras tada, kai žaidi gerai. Todėl, kad fanai tiek Pirėjuje, tiek Kaune reaguoja panašiai – žymiai karščiau palaiko tada, kai tau sekasi.

Jeigu norime savo sirgalių pagalbos, mums reikia gerai gintis, palikti širdį.

Kiekviena diena – nauja istorija. Kiekvienose rungtynėse mūsų žaidėjai vis labiau jaučia situaciją, jos intensyvumą. Kaip jau esu sakęs, čia turi būti daugiau nei sužvėrėjęs.

– Jūsų nepasitenkinimas teisėjavimu antrose serijos rungtynėse išaugo peržiūrėjus vaizdo įrašus?

– Padarėme savo darbą – atkreipėme Eurolygos dėmesį į klaidas. Esu beveik garantuotas, kad tą patį daro ir „Olympiakos“. Man jų frazės skamba keistai, bet kiekvienas dirba savo darbą, kiekvienas kovoja savais ginklais.

– Teisėjavimas – šios serijos leitmotyvas. Ar tikrai tai svarbiausias faktorius šiame ketvirtfinalyje?

– Rungtynės iki ketvirto kėlinio pabaigos vyksta taškas į tašką. Todėl kiekviena smulkiausia detalė yra labai svarbi. Teisėjavimas – taip pat. Mažiausias niuansas gali lemti nugalėtojus.

– Ar „Žalgirio“ arenoje išlietas ledas, virš kurio antradienį bus patiestas parketas, gali būti vienu iš tokių niuansų?

– Ne. Mes visi esame žaidę virš ledo, nemanau, kad tai bus kažkoks veiksnys. Arena bus minimaliai kitokia, bet vis tiek – tai yra mūsų arena. Stengsimės tai išnaudoti.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA