Susisiekimo ministras R. Masiulis siūlo viešinti neblaivių vairuotojų pavardes | Kas vyksta Kaune

Susisiekimo ministras R. Masiulis siūlo viešinti neblaivių vairuotojų pavardes

BNS 2018/04/23 15:40
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Po skaudžių neblaivių vairuotojų sukeltų avarijų susisiekimo ministras Rokas Masiulis sako, kad svarstomos galimybės įdiegti nuomuojamuose automobiliuose vadinamuosius alkoblokus, viešinti pagautų neblaivių vairuotojų pavardes.

Anot jo, kol kas svarstomi galimi įpareigojimai alkoblokus, kurie neleistų užvesti automobilio neblaiviems asmenims, įdiegti automobilių dalijimosi paslaugas teikiančioms įmonėms, tačiau svarstoma ir kitų priemonių.

„Buvo diskusijų, kad galbūt būtų galima net išgėrusių žmonių, pagautų už vairo, pavardes viešinti. Reikia įvertinti teisines pasekmes šio sprendimo, bet turime ieškoti naujų būdų, nes vien bausmės – net galima ir į kalėjimą pakliūti – panašu, žmones nelabai atbaido“, – žurnalistams pirmadienį sakė ministras.

Sekmadienio naktį neblaivus dalijimosi paslaugas teikiančios bendrovės „City Bee“ automobilio vairuotojas sostinėje sukėlė avariją, per ją žuvo taksi automobiliu vykusi moteris, apgadintas dar vienas automobilis.

Ministras pabrėžė, kad pakeitimai būtų taikomi ne vienai „City Bee“, bet ir kitoms panašias paslaugas teikiančioms įmonėms. Jis neabejoja, kad naujos priemonės nepabrangintų pačios paslaugos.

R. Masiulis antradienį kviečiasi „City Bee“ atstovus aptarti pasiūlymą dėl alkoblokų.

„Diskutuosime, kaip galima būtų tuos alkoblokus įdiegti, ar tam reikia keisti įstatymus. Jeigu reikia keisti, siūlysime įstatymų keitimą. Nes alkoblokai yra techninė priemonė, kuri gali užkardyti fiziškai, kad žmogus tiesiog neužvestų automobilio“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA