Masinė aplinkos tvarkymo akcija mieste kauniečiams pasėjo abejonių | Kas vyksta Kaune

Masinė aplinkos tvarkymo akcija mieste kauniečiams pasėjo abejonių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį daugelyje šalies miestų vykdoma švarinimosi akcija „Darom“. Tačiau Kaune ši iniciatyva vadinasi „Kaunas tvarkosi“. Kauniečiams kilo klausimas, ar tai – to paties pobūdžio akcijos idėja, ir kodėl ji laikinojoje sostinėje pavadinta kitaip.

Portalo žurnalistams susisiekus su viena iš šių metų iniciatyvos „Darom“ koordinatorių Auste Juozapaityte paaiškėjo, kad Kaunas bendradarbiauja su „Darom“ organizatoriais ir tai, kad akcijos pavadinimas mieste kitoks – „Kaunas tvarkosi“, jie yra informuoti.

„Esame sutarę su Kaunu, kad šis miestas turėtų individualią tvarkymosi mieste akciją. Ją organizuodami Kauno miesto savivaldybės atstovai  patys rūpinasi akcijos infrastruktūra ir švarinimuisi reikiamomis priemonėmis, pavyzdžiui, grėbliais, kurių akcijos metu mes neturime. Dėl to labai džiaugiamės“, – paaiškino A. Juozapaitytė.

Paklausta apie tai, kas kitiems šalies miestams, kuriuose vykdoma akcija „Darom“, parūpina būtinąsias priemones. Koordinatorės teigimu, maišai, atliekoms aplinkoje surinkti, gaunami iš Aplinkos ministerijos atstovų, o pirštinėms ir kitomis priemonėms gauti ieškoma rėmėjų.

Primename, kad akcija „Darom“ visoje Lietuvoje, o taip pat ir Kaune prasidėjo 2008-aisiais. Tačiau 2016 metais miesto valdžia sumanė pavadinti ją kitaip – „Kaunas tvarkosi“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA