„Lietuvos mokyklų apdovanojimuose“ paskelbti metų herojai | Kas vyksta Kaune

„Lietuvos mokyklų apdovanojimuose“ paskelbti metų herojai

Organizatorių nuotr.

Herojai egzistuoja ne tik kino filmuose – jų galima rasti Lietuvos mokyklose. Tokia mintis sklandė „Lietuvos mokyklų apdovanojimų“ ceremonijoje, kuri vyko balandžio 17 dieną Kaune, KTU „Santakos“ slėnyje. Renginio metu paskelbti atskirų nominacijų nugalėtojai, už kuriuos balsus atidavė socialinių medijų vartotojai ir komisija, sudaryta iš verslo, švietimo bei žiniasklaidos atstovų.

[galerija kiek=”20″]

Šiemet „Lietuvos mokyklų apdovanojimams“ pasirinkta simbolinė kino tema, siekiant atrasti ir parodyti žmones, kurių pasiekimai kasdienybėje ne visada pastebimi.

„Norime pagerbti tuos šviesuolius, kurie stebina, lyderiauja ir kuria pridėtinę vertę visuomenei“, – teigia renginį organizuojančio Kauno technologijos universiteto (KTU) rinkodaros projektų vadovė Giedrė Veitaitė.

Ji akcentuoja, kad dėmesio sulaukusios sėkmės istorijos turi ne tik paradines puses, bet ir užkulisius, kuriuose slypi užsispyrimas, ryžtas ir daugybė valandų darbo.

Į trečius metus organizuotą projektą šiemet įsitraukė beveik 100 Lietuvos mokyklų. Iniciatyvą pagerbti aktyviausius ir labiausiai nusipelniusius mokyklų bendruomenių narius globoja LR Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Renginiu siekiama skatinti Lietuvos mokyklų bendruomenių narius kurti, aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje, prisidėti prie švietimo sistemos tobulinimo, mokytojo profesijos prestižo gerinimo ir sėkmingos Lietuvos ateities kūrimo.

„Džiugu, kad čia susirinko tie moksleiviai ir mokytojai, kurie nėra pasyvūs, tačiau patys kuria galimybes“, –pastebėjo KTU l.e.rektorė Jurgita Šiugždinienė, pabrėždama, kad mokymosi procesas vyksta ne tik pamokose.

„Šiuolaikinėje visuomenėje itin svarbios tampa socialinės kompetencijos, įgyjamos aktyvioje ir įgalinančioje veikti aplinkoje“, – sakė J. Šiugždinienė.

„Kartais mes labai gailime gerų žodžių ir mokiniams, ir kolegoms, ir visiems aplinkui. Tiesiog reikia daugiau pozityvios nuotaikos“, – paprastu patarimu dalijosi „Metų mokytoja“ tituluota pedagogė Rūta Bakūnienė iš Vilkaviškio rajono Pilviškių „Santakos“ gimnazijos, paklausta, kaip užkariauti aplinkinių širdis.

Pedagoginį darbą ji dirba daugiau kaip 25 metus, tą pačią mokyklą baigė ir ji, ir daugelis šeimos narių.
Iš viso Lietuvos mokyklų lyderiai pagerbti dešimčia nominacijų, kuriose varžėsi nuo 5 iki 26 kandidatų. Simbolines statulėles atsiėmė „Metų moksleivės“ titulą iškovojusi Jogilė Pabrėzaitė iš Kauno „Saulės“ gimnazijos. „Metų mokyklos prezidentu“ išrinktas Matas Streckis iš Kauno „Saulės“ gimnazijos.

„Metų mokyklos tarybos“ nominaciją laimėjo iniciatyvių moksleivių grupė iš Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijos. „Metų pagalbininko“ titulą iškovojo mokytoja Gitana Pabricienė iš Pilviškių rajono „Santakos“ gimnazijos, „Metų būreliu“ paskelbtas vaikinų ansamblis „Bros“ iš Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos.

Praktišką idėją rinkai pasiūlė ir „Metų inovacijos“ prizą gavo moksleivių mokomoji bendrovė „MonKey“, sukūrusi išmanų raktų ieškiklį. „Metų projekto“ vardas suteiktas moksleivių iniciatyvai „Kas iš Kuršėnų?“, kurios pagrindinė mintis – surasti ir paskleisti informaciją apie žinomus visuomenei kuršėniškius.

„Metų pilietiškumo“ nominacija atiteko moksleivei Julijai Garnytei iš Kauno, kuri tautinės kultūros idėjas skleidžia ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienyje. Šiemet „Metų mokykla“ paskelbta Kauno „Saulės“ gimnazija. Renginyje taip pat buvo apdovanoti projekto „Iššūkis mokyklai 4“ nugalėtojos – Utenos Dauniškio gimnazija ir Kauno rajono Garliavos J. Lukšos gimnazija.

Siūlyti savo kandidatus nominacijoms galėjo visų šalies mokyklų moksleiviai, tėvai, abiturientai, kiti mokyklų bendruomenių nariai. Už pretendentus atskiroms nominacijoms balsavo asmenines socialinio tinklo „Facebook“ paskyras turintys vartotojai. Daugiausiai balsų kiekvienoje nominacijoje surinkęs trejetukas toliau buvo vertinamas komisijos, kurią, kaip ir kasmet, sudarė Lietuvos moksleivių sąjungos (LMS), KTU atstovai, verslo įmonių vadovai, švietimo organizacijų specialistai.

„Lietuvos mokyklų apdovanojimų“ renginys neapsiribojo tik nominacijomis. Laisvalaikio erdvėje moksleiviai galėjo išbandyti naujausiuose kino filmuose naudojamas technologijas, apžiūrėti dailininkės Beatričės Stanaitytės komiksų parodą.
Mokyklų bendruomenių atstovai turėjo galimybę pasisemti naujų žinių atviroje ir pozityvioje konferencijoje „Action!”, kurioje pranešimus apie lyderystės įgūdžių lavinimą skaitė patyrę, visuomenėje gerai žinomi lektoriai iš Kauno technologijos universiteto – Nerijus Čepulis, Ainius Lašas, asmenine patirtimi dalijosi studentai ir universiteto administracijos atstovai Tautvydas Šimanauskas, Giedrė Veitaitė, Aivaras Rastenis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA