Nemokamos „Judėk sveikai“ treniruotės keliasi į gražiausias Kauno vietas | Kas vyksta Kaune

Nemokamos „Judėk sveikai“ treniruotės keliasi į gražiausias Kauno vietas

Organizatorių nuotr.

Penktus metus Kauno mieste gyvuojančio nemokamų treniruočių projekto „Judėk sveikai“ organizatoriai tęsia tradicijas ir, atšilus orams, nuo gegužės 2 dienos visus kauniečius kviečia mankštintis gryname ore. Naujasis „Judėk sveikai“ vasaros užsiėmimų tvarkaraštis projekto dalyvius nustebins ir treniruočių įvairove, ir lokacijomis.

[galerija kiek=”4″]

Šiemet Kauno miesto savivaldybės ir Kauno visuomenės sveikatos biuro organizuojamo projekto „Judėk sveikai“ vasaros užsiėmimų tvarkaraštyje yra numatytos jau tradicinėmis tapusios treniruotės: joga, boksas, zumba, raumenų stiprinimas, senjorų mankšta ir bėgimas. Tačiau yra ir tokių treniruočių, kurių iki šiol projekto istorijoje nėra buvę, pavyzdžiui – šiaurietiškas ėjimas. Šios treniruotės bus organizuojamos 40-čiai žmonių, tris kartus per savaitę ir vyks pačiose gražiausiose Kauno vietose: Pažaislio šile, Santakos parke bei VDU botanikos sode.

Taip pat kiekvieną pirmadienį baigiamame rekonstruoti Kalniečių parke vyks sportiniai užsiėmimai mamoms su vaikais vežimėliuose. Šios treniruotės bus skirtos tam, kad mama ir mažylis galėtų ne tik pabūti kartu, bet tuo pačiu ir mankštintųsi bei leistų laiką gryname ore.

„Visą šaltąjį sezoną sporto salėje turėjome mankštas mamoms su mažyliais nešyklėse. Treniruotės buvo paklausios, mamytės atvykdavo ne tik pajudėti, bet ir pasikonsultuoti kitais vaikučio auginimo klausimais. Todėl matėme poreikį palikti treniruotes su vaikais ir vasaros metu“, – apie „Judėk sveikai“ treniruotes mamoms kalbėjo Kauno visuomenės sveikatos biuro vadovė Lina Balaišytė.

Projekto organizatoriai didelį dėmesį skyrė ir Kauno senjorams. Jiems vasaros metu numatytos net 6 treniruotės per savaitę. Tuo tarpu mėgstantieji netradicines sporto šakas projekto „Judėk sveikai“ tvarkaraštyje taip pat ras sau tinkantį užsiėmimą, nes nuo birželio 19 dienos Nemuno saloje startuos acro jogos treniruotės. Jos bus pritaikytos pradžiamoksliams, tad visi dalyviai susipažins su akrobatikos pagrindais, išmoks pagrindinius akro jogos elementus ir taisykles, o vasaros pabaigoje jau tikrai gebės atlikti primityviausius šios sporto šakos judesius.

Organizatoriai primena, jog šios treniruotės yra nemokamos visiems kauniečiams ir į jas registruotis niekur nereikia. Kiekvienas dalyvis savarankiškai pasirenka „Judėk sveikai“ tvarkaraštyje esančius užsiėmimus ir lanko juos pagal savo galimybes.

„Galbūt kai kam atrodo neįmanoma sportuoti beveik 100 žmonių minioje, tačiau bendruomeniškumo jausmas ir šalia esančio kolegos šypsena atperka visus minusus. Esu užtikrintas mūsų trenerių profesionalumu, nes žinau, kad jie stengiasi parodyti pratimus, kuriuos gebėtų atlikti kiekvienas“, – kalbėjo Andrius Palionis, vienas iš projekto „Judėk sveikai“ iniciatorių, Kauno miesto tarybos Sporto, turizmo ir laisvalaikio komiteto pirmininkas.

Daugiau informacijos apie didžiausią sporto bendruomenę Kaune „Judėk sveikai“ galima rasti svetainėje – čia.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA