Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams turi ir dar vienas pareigas | Kas vyksta Kaune

Kauno mero patarėjas viešiesiems ryšiams turi ir dar vienas pareigas

Kas vyksta Kaune inf. BNS 2018/04/18 12:47
Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas viešiesiems ryšiams Tomas Grigalevčius yra ir savivaldybei priklausančio Laisvės alėjoje esančio „Centrinio knygyno“ vadovas, nors to nėra nurodęs privačių interesų deklaracijoje.

Šis 100 proc. savivaldybei priklausantis knygynas 2016 metais buvo išnuomotas prekės ženklą „Pegasas“ valdančiai bendrovei „ALG Knygynai“.

Apie tai, kad knygynui vadovauja mero patarėjas, trečiadienį pranešė opozicinė Kauno miesto savivaldybės Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų frakcija.

Tai, kad yra paskirtas nepilnu etatu vadovauti knygynui, BNS trečiadienį patvirtino ir pats T. Grigalevičius.

Kauno konservatoriai atkreipia dėmesį, kad šie darbo santykiai neatsispindi T. Grigalevičiaus privačių interesų deklaracijoje bei nurodo kreipęsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), klausdami, ar tai nėra įstatymo pažeidimas.

T. Grigalevičius teigia savo deklaraciją jau papildęs ir šią informaciją nurodęs. Viešai VTEK puslapyje prieinamoje deklaracijoje duomenys apie šią jo veiklą dar nėra skelbiami.

Kovo pradžioje savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas pripažino, kad interesų nėra deklaravę dauguma savivaldybės įmonių valdybų narių. Dėl to į VTEK kreipėsi opozicinės Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos frakcijos narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Papildyta T. Grigalevičiaus ir Kauno Centrinio knygyno vadovės komentarais:

Portalui, „Kas vyksta Kaune“ V. Matijošaičio patarėjas ryšiams su visuomene sakė, jog „Centrinis knygynas“ anksčiau užsiėmė tiesiogine knygyno veikla. Nuo 2016 metų pabaigos pasikeitė šios įmonės veikla. Ji šiuo metu užsiima patalpų nuoma. Pačio knygyno patalpos buvo išnuomotos „Pegaso“ prekės ženklą valdančiai bendrovei „ALG Knygynai“.

„Tose patalpose yra įsikūręs „Pegasas“, turintis savo vadovus ir personalą. Aš esu įmonės „Centrinis knygynas“ direktorius. Ši įmonė užsiima tų patalpų nuoma“, – pridūrė jis.

„Kas vyksta Kaune“ turimomis žiniomis, 2016-ųjų vasaros pradžioje, Kauno miesto savivaldybei priklausančiame UAB „Centrinis knygynas“, įsikūrė nuomininkas – „UAB „ALG Knygynai“, valdantis „Pegaso“ knygynų tinklą. Nuo tų pačių metų liepos knygyno vadove dirba Sandra Malinauskienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA