Policija verčia iš lovų „kamuolinių“ narius ir krato jų namus | Kas vyksta Kaune

Policija verčia iš lovų „kamuolinių“ narius ir krato jų namus

Policijos nuotr.

Trečiadienį pranešus apie nusikalstamos Kauno „kamuolinių“ grupuotės narių sulaikymą ir didelės vertės turto areštavimą, policija paviešino sulaikymo vaizdo įrašą, kuriame – vienmarškiniai įtariamieji, pinigai, prabangūs automobiliai, apdarai ir kiti daiktai.

Pagrindinės sulaikymo operacijos nuosavuose įtariamųjų namuose ir butuose vykdytos ankstų balandžio 17 d. rytą – tai paaiškina netikėtumo momentą ir išties menką vyrų pasiruošimą pareigūnų veiksmams. Kai kurie „kamuoliniai“ sulaikant buvo vienais apatiniais.

Visgi jų gyvenimo būdas – tikrai ne plikas. Vaizdo įraše užfiksuota, kaip sulaikytųjų namuose pareigūnai randa stambias pinigų sumas įvairių nominalų kupiūromis, galimai neteisėtai įgytą fototechniką ir kailinius.

Kiemuose ir garažuose – motociklai, „Mercedes-Benz“, „BMW“, „Porsche“, „Tesla“ automobiliai, kurie tuoj pat iškeliauja į policijos saugojimo aikšteles. Iš viso galimai neteisėtai įgytas turtas vertinamas milijonais eurų.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad vakar vykdytų operacijų metu sulaikyta 19 su „kamuolinių“ gauja siejamų asmenų, taip pat – ir jos vadeiva Giedrius Janonis, pravarde Kamuolys. 12 iš jų teismas leido suimti, griežčiausia kardomoji priemonė, tikėtina, bus skirta ir kitiems.

Sulaikyti asmenys įtariami dalyvavę organizuoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, vykdę narkotikų ir ginklų kontrabandą, sunkiai sužaloję žmones. Už šias veikas, priklausomai nuo įsitraukimo, gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA