Tarptautinėje matematikos olimpiadoje auksą iškovojusi kaunietė negalėjo patikėti savo sėkme | Kas vyksta Kaune

Tarptautinėje matematikos olimpiadoje auksą iškovojusi kaunietė negalėjo patikėti savo sėkme

Asmeninio archyvo nuotr.

Dvyliktokė kaunietė Neringa Levinskaitė balandžio 15-19 dienomis Florencijoje, Italijoje, vykusioje Europos merginų matematikos olimpiadoje iškovojo aukso medalį.

„Po antros sprendimo dienos nepatikėjau, kad tiek daug galėjau padaryti. Tad pirmasis klausimas, kurį uždaviau komandos vadovui, buvo toks: „Galbūt olimpiada – labai lengva?“ – portalui „Kas vyksta Kaune“ šypsodamasi sakė N. Levinskaitė.

Paklausta apie tai, kaip jautėsi sužinojusi apie aplankiusią fortūną, Kauno technologijos universiteto gimnazijos bei Nacionalinės moksleivių akademijos mokinė teigė, jog rezultatus realiu laiku stebėjo būdama ekskursijoje prie Pizos bokšto. „Kai jau paminėjo, kad bus auksas, mane sveikino ne tik komanda, bet ir žmonės, su kuriais susipažinau olimpiados metu. Pačiai iš džiaugsmo net ašara nuriedėjo ir likusią dienos dalį skraidžiojau lyg ant sparnų“, – prisimena kaunietė.

Neringa sako, jog vykdama į Europos merginų matematikos olimpiadą (aut. past.„European Girls’ Mathematical Olympiad“ (EGMO)), apie tokį įvertinimą net nesvajojusi, tačiau neslepia, jog šis pasiekimas suteikė motyvacijos gerai pabaigti ir mokslo metus. Kaunietę nuo šeštosios klasės matematikos moko Leonas Narkevičius.

Lietuvių komanda Europos merginų matematikos olimpiadoje / Asm. archyvo nuotr.

„Mūsų komandos vadovas šioje olimpiadoje Romualdas Kašuba yra pasakęs: „Neringos aukse buvo visos komandos prakaito lašiukai“. Todėl noriu pasidžiaugti ne tik savo, bet ir visos komandos sėkme – Nacionalinės moksleivių akademijos ir Vilniaus Licėjaus mokinė Julija Paliulionytė iškovojo bronzos medalį, Ieva Elija Jucevičiūtė iš Vilniaus Licėjaus taip pat laimėjo bronzos medalį, o Ugnė Alaburdaitė iš KTU gimnazijos įvertinta pagyrimo raštu“, – vardijo pašnekovė.

Kaip rašė portalas „15 min.“, iš viso Europos merginų matematikos olimpiadoje varžėsi 195 merginos iš 52 šalių, 36 Europos valstybes atstovavo 137 merginos.

Kaunietei Neringai šis laimėjimas jau trečiasis: 2015-aisiais ji iškovojo sidabro medalį, 2017 metais pelnė bronzos medalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA