Lėktuvui su žalgiriečiais nutūpus Graikijoje, kilo incidentas | Kas vyksta Kaune

Lėktuvui su žalgiriečiais nutūpus Graikijoje, kilo incidentas

delfi.lt 2018/04/17 18:35
Asociatyvi /„Žalgiris.lt“ nuotr.

Kauno „Žalgiris“ ne be nuotykių nuvyko į Graikiją, kur trečiadienį pradės Eurolygos ketvirtfinalio seriją su Pirėjo „Olympiakos“. Vietos žiniasklaida praneša, kad Lietuvos čempionų lėktuvui leidžiantis Atėnų oro uoste, dėl ėmusio svilti vieno iš ratų buvo aktyvuotos saugumo procedūros.

Skelbiama, kad lėktuvo važiuoklė buvo pažeista dėl stabdžių gedimo. Vis dėlto nusileidimo tai nesutrikdė.

Anot su komanda skridusių klubo atstovų, keleiviai apie incidentą sužinojo tik tuomet, kai jau buvo išlaipinti oro uoste ir pamatė prie lėktuvo artėjančią gaisrininkų techniką.

„Žalgiris“ į Graikiją keliavo užsakomuoju reisu – kaip įprasta, komanda skrido „Avia Solutions Group“ priklausančiu „Boeing 737“, kuriuo šiame sezone vyksta į visas Eurolygos rungtynes svečiuose.

Anot skrydį vykdžiusios įmonės „KlasJet“ atstovų, gedimas buvo menkas ir nesukėlė jokios grėsmės lėktuve skridusiems keleiviams bei įgulai.

„Gedimas įvyko lėktuvui jau nusileidus oro uoste ir jį stabdant. Žiniasklaidoje pasirodę pranešimai dėl tariamo šasi užsidegimo nėra teisingi. Gedimas nedelsiant buvo pašalintas lėktuve kartu skridusio sertifikuoto inžinieriaus“, – teigia „KlasJet“ generalinis direktorius Dovydas Jurgelevičius.

Pasak D. Jurgelevičiaus, tarptautinio Atėnų oro uosto tarnybos sureagavo pagal įprastas tokiais atvejais procedūras, siekdamos užtikrinti maksimalų visų keleivių saugumą ir nenutrūkstamą oro uosto veiklą.

Beje, techninis gedimas tą patį lėktuvą buvo ištikęs ir praėjusį rugpjūtį prieš Europos krepšinio čempionatą. Tuomet Lietuvos rinktinės kelionė į Tel Avivą (Izraelis) buvo atidėta dienai dėl posparnio daviklio gedimo.

Eurolygos ketvirtfinalio serija tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ prasidės trečiadienį, 21.15 val. Lietuvos laiku.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA