Seimo „valstiečiams“ atstovaujantis politikas renginyje Kaune kreipėsi į šiauliečius | Kas vyksta Kaune

Seimo „valstiečiams“ atstovaujantis politikas renginyje Kaune kreipėsi į šiauliečius

R. Tenio nuotr.

Nedažnas atvejis, kad į renginį Kaune atvykęs svečias supainioja miestus ir vietoje kreipinio „mieli kauniečiai“ susirinkusius pasveikina kaip šiauliečius. Toks nedidelis nesusipratimas įvyko vakar Kauno valstybinėje filharmonijoje vykusių Kauno miesto kultūros premijų teikimo ceremonijoje, kurioje vieną iš penkių apdovanotų menininkių sveikino Seimo kultūros komiteto narys Stasys Tumėnas.

Tiesa, po pasisveikinimo, kurio metu visi susirinkusieji ėmė šnabždėtis, kad su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga į Lietuvos Respublikos Seimą patekęs šiaulietis, greičiausiai, sumaišė, kad yra ne Šiauliuose, o Kaune, seimūnas ėmė teisintis, kad prieš tai dalyvavo kitame apdovanojime, vykusiame Šiauliuose.

„Jaudulys daro savo“, – sakė S. Tumėnas ir toliau tęsė savo pompastišką kalbą, skirtą pagerbi Kauno savivaldybės apdovanotai aktorei Olitai Veronikai Dautartaitei. Seimo nario kalboje daug kartų paminėta Žemaitija ir Šiauliai, kur teko darbuotis ir iš Kauno kilusiai aktorei, tačiau žinant, kad apdovanojimai yra Kauno miesto savivaldybės ir, greičiausiai, skirti labiau įvertinti jos nuopelnus Kauno kultūrai – tai atrodė dar vienas, jau kiek didesnis, Seimo Kultūros komiteto nario nesusigaudymas, kur pateko.

Po renginio kritikos šiai situacijai nepagailėjo ir apdovanojimus nuo Kauno miesto nusipelniusiems menininkams teikęs vicemeras Simonas Kairys. „Šiandien trumpai pasimečiau, Kultūros dieną minime ar Kosmoso?“, – socialiniame tinkle „Facebook“ ironizavo S. Kairys. Pasak jo, Seimo narys S. Tumėnas pats labai veržėsi pasveikinti vienos iš premijos gavėjų.

„Į susirinkusius kreipėsi „mieli šiauliečiai”. Galvoju, iš jaudulio. Bet jis ir toliau kalbėjo ir kalbėjo, kažką apie Šiaurės Lietuvą ir t. t. Atnešė gal tris dovanas, nelabai bespėjau suprasti nuo ko. Akivaizdu, visi esantys scenoje pastatyti į nepatogią padėtį. Nei varyt nuo scenos, nei tęst klausymą“, – apgailestavo šalia kalbėtojo buvęs Kauno savivaldybės atstovas.

Tačiau, pasirodo, kad S. Tumėnas ant Kauno apdovanojimų scenos pateko ne atsitiktinai, o pasinaudojęs „gudria“ schema, kurią ne pirmą kartą naudoja mažai žinomi Seimo nariai, norintys gauti organizatorių leidimą viešai pasirodyti susirinkusiai publikai. S. Tumėnas atsivežė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sveikinimą, o jį, kaip suprantate, būtinai pats ir turėjo perskaityti.

„Ir čia ne pirmas kartas. Schema tokia: informuoji organizatorius, kad atvyks premjeras, Seimo pirmininkas ar ministras, tada pasirodo koks random seimūnas, kuris, neva, turi perskaityti vieno iš aukščiausių valstybės pareigūnų sveikinimą. Organizatoriai, kurie turi mažiau patirties, užlipa ant grėblio“, – savo paskyroje rašė S. Kairys.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ paklausė renginį organizavusių Kauno menininkų namų direktorės Rūtos Stepanovaitės, kas iš šalies vadovų žadėjo atvykti sveikinti Kauno kultūros premijos laureatų ir vietoje kurio asmens renginyje dalyvavo Seimo narys šiaulietis S. Tumėnas.

„Likus porai valandų iki šventės, buvo kreiptasi į vienus iš šventės organizatorių, Kauno menininkų namus, su prašymu į programą įtraukti Lietuvos Respublikos Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio sveikinimą premijantui. Prašymą patvirtinus, po kurio laiko informacija buvo patikslinta, jog Seimo pirmininkas pats dalyvauti programoje negali, tačiau jo sveikinimą perduos Lietuvos Respublikos Seimo Kultūros komiteto narys Stasys Tumėnas. Seimo nario atvykimo detales derino jo padėjėja prisistačiusi Rasa Praninskienė“, – portalui sakė laikinoji menininkų namų vadovė R. Steponaitė.

Priminsime, kad balandžio 16 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje Kultūros dienos proga vyko  Kauno miesto kultūros ir meno premijų teikimai laureatams Olitai Veronikai Dautartaitei, Gintarui Patackui, Andriui Pukiui, Algimantui Broniui Stankevičiui ir Arvydui Žalpiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA