Eurolygos ir „Žalgirio“ atradimu tapusio K. Pangoso planuose – NBA lyga | Kas vyksta Kaune

Eurolygos ir „Žalgirio“ atradimu tapusio K. Pangoso planuose – NBA lyga

delfi.lt 2018/04/16 20:32
R. Tenio nuotr.

Antrus metus Kauno „Žalgirio“ komandos garbę ginantis ir įspūdingą žaidimą demonstruojantis 25 metų Kevinas Pangosas po šio sezono sulauks didelio Europos didžiųjų klubų dėmesio, tačiau kanadietis „Eurohoops“ svetainei prisipažino, kad svajoja vieną dieną praverti NBA duris.

Su Lietuvos čempionais kanadietis nutiesė sau kelią į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, kur šį šimtmetį „Žalgiris“ dar nebuvo įžengęs.

Pirmą kartą nuo čempioniškų 1999 metų „Žalgiris“ stos į mūšius Eurolygos atkrintamosiose – trečiadienį ir penktadienį žais išvykoje pirmąsias dvejas ketvirtfinalio rungtynes su Pirėjo „Olympiakos“.

Tokią turtingą istoriją turinčiai komandai, kurios miestas ir šalis kvėpuoja krepšiniu, tai didis įvykis.
Kaip pažymi „Eurohoops“, „žaliai balti“ tarp 16 Senojo žemyno klubų turi vieną mažiausių biudžetų.

„Žinote, miestas ištuštėja per Eurolygos rungtynes, – pasakojo K. Pangosas. – Tai įspūdinga. Visi dievina krepšinį Lietuvoje“.

Pagrindinis „Žalgirio“ atakų dirigentas šį sezoną taikosi į Eurolygos žvaigždžių kalibro sąrašą. Kanadietis vidutiniškai per rungtynes pelno 12,4 taško, o tritaškius meta net 48,5 proc. taiklumu.

Be to, jis vidutiniškai per mačą atlieka 6,4 rezultatyvaus perdavimo ir pagal šį rodiklį rikiuojasi trečioje vietoje tarp visų Eurolygos žaidėjų.

K. Pangoso žaidimas kuriant atakas – viena iš tokio sėkmingo „Žalgirio“ sezono sudedamųjų dalių. Nenuostabu, kad Kaune jis sutinkamas kaip žvaigždė.

„Šį sezoną tapau labai gerai atpažįstamu žmogumi, kai susirengiu pasivaikščioti. Vyrukui su tokiu vidutiniu ūgiu tai išties įspūdinga, – juokėsi K. Pangosas. – Paprastai aš minioje ištirpstu. Jaučiuosi ypatingai, kai gaunu tokį palaikymą ir meilę“.

K. Pangoso progreso neįmanoma nepastebėti. 2015-2016 metų sezoną pradėjęs ispanų „Gran Canaria“ komandoje jis buvo išrinktas į Europos taurės antrąją simbolinę komandą. Vėliau pasirašė sutartį su „Žalgiriu“ ir jau antrą sezoną kuria stebuklus geriausioje planetos lygoje po NBA.

Kiekvieni metai buvusiam Gonzagos universiteto auklėtiniui yra didelis žingsnis į priekį, tačiau jis yra alkanas ir nori daugiau.

„Esu laimingas dėl tobulėjimo. Didžiuojuosi savo pasiekimais. Esu laimingas, tačiau absoliutaus pasitenkinimo nejaučiu. Noriu ir toliau tobulėti, tam yra daug erdvės. Be atkrintamųjų varžybų yra dar finalo ketvertas, yra Eurolygos titulas. Daug dalykų yra, kurių dar galima siekti“, – kalbėjo jis.

Ar NBA kontraktas taip pat įeina į kanadiečio planus? Įžaidėjas mėgino laimę NBA Vasaros lygoje praėjusiais metais, tačiau sutartis jam niekas nepasiūlė.

„Tai tik sutvirtina mano pasiryžimą ir uždega didesnę ugnį viduje. Vis tiek mėginsiu įgyvendinti savo svajonę. Užaugau žiūrėdamas Toronto „Raptors“ rungtynes. Europoje esu tam, kad tapčiau geresniu“, – tvirtino K. Pangosas.

Pasak jo, Europoje krepšinis puikus, tačiau žaisti tarp geriausiųjų pasaulyje yra pačioje norų sąrašo viršūnėje.

Iki tol kanadietis turiu daug darbo su Kauno „Žalgiriu“ – laukia įtempta ketvirtfinalio serija iki trijų pergalių su Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

„Per daug neįsisvajoju. Esu susikoncentravęs į tai, kas vyksta čia ir dabar. Ir stengsiuosi savo darbą padaryti gerai“, – sakė „Žalgirio“ varikliukas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA