Pėsčiųjų judėjimą Šilainiuose blokuoja konteineris | Kas vyksta Kaune

Pėsčiųjų judėjimą Šilainiuose blokuoja konteineris

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienį portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė žinia apie problemą Šilainių mikrorajone. Pasak gyventojų, teritorijoje tarp daugiabučių pastatytas konteineris užtvėrė eismą pėstiesiems.

[galerija kiek=”4″]

„Džiaugiamės naujais, tvarkingais šiukšlių konteineriais, nepaisant to, kad pastarieji retai ištuštinami. Tačiau vienas konteineris, skirtas tekstilei, dėl nesuprantamų priežasčių liko stovėti ant šaligatvio. Dėl to pėstiesiems sunku praeiti. O ką jau kalbėti apie mamas su vaikiškais vežimėliais ar neįgaliuosius?“, – sako skaitytojai.

Pasak jų, minėtas tekstilės konteineris stūkso Baltų prospekte, ant šaligatvio tarp 21-27 namų. Aplink jį dažnai atsiranda krūvos rūbų, atliekų, galimai netilpusių į vidų.

„Prašome atsakingų asmenų nukelti konteinerį nuo šaligatvio. Kaune tiesiami dviračių takai, o pėsčiųjų – blokuojami ir siaurinami“, – stebisi kauniečiai.

Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vyr. specialisto Nerijaus Vališkio teigimu, įprastai tekstilės atliekų surinkimo konteineriai statomi šalia komunalinių atliekų surinkimo konteinerių.

„Bendrovei „Dėvėdra“, prižiūrinčiai šio tipo konteinerius, pranešėme apie situaciją. Paprašėme konteinerį perstatyti“, – sakė jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA