Seniausios Kauno įmonės jubiliejuje – dainuojantis meras ir 1853 m. įkurtų įmonių sveikinimai (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Seniausios Kauno įmonės jubiliejuje – dainuojantis meras ir 1853 m. įkurtų įmonių sveikinimai (nuotraukų galerija)

R. Tenio nuotr.

Pasipuošę svečiai, į Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatrą žengiantys raudonu kilimu, dekoruotu ledo luitais ir žaluma, malonia vėsa dvelkianti originali foto sienelė, specialiai šiam vakarui pagamintas bei į senovinio stiliaus butelius išpilstytas įsikūrimo 165 metinėms dedikuotas alus, šokolado ir desertų meistro Ali Gadžijevo sukurtas išskirtinis vakaro desertas, daugybė gyvos muzikos ir staigmenų – taip vakar, balandžio 12–ąją, „Volfas Engelman” šventė dieną, kuomet buvo įkurtas pirmasis šio aludario bravoras.

[galerija kiek=”20″]

Šalia vienos seniausių Lietuvos įmonių vardo interneto enciklopedijoje „Wikipedia“ įrašyti tokie pavadinimai, kaip „Tissot“ – garsus šveicariškų laikrodžių gamintojas, „Steinway&Sons“ – vienas garsiausių pasaulio fortepijonų gamintojų, taip pat „Levi Straus&Co“, kurio pristatinėti nereikia, „Otis Elevators Co.“, „Jøtul“, „Devold of Norway“. Visas šias įmones jungia tie patys metai – 1853-ieji, kuomet visos šios įmonės ir buvo įkurtos.

Ruošdamiesi gimtadienio šventimui, „Volfas Engelman“ sumanė paminėti jį netradiciškai – pakvietė pasaulines įmones, „gimusias“ prieš 165 metus, suburti pasaulinį 1853 metais įkurtų įmonių klubą. Šią iniciatyvą paskleidė tarp stambiausių pasaulio kompanijų ir kovo 5 d. pasveikino kompaniją „Steinway&Sons“ su neeiliniu jubiliejumi”, nusiuntę jos kolektyvui sveikinimo klipą. Šventės metu „Žalgirio“ arenos amfiteatre susirinkusiems svečiams buvo pristatytas ir “Steinway&Sons“ atsiųstas muzikinis sveikinimas „Volfas Engelman“ su jubiliejumi, kurio atlikimą klausytojai išgirdo grojant baltam „Steinway&Sons“ fotepijonui, kurio elektroniniam sveikinimui akomponavo pianistas Motiejus Bazaras.

Ir nors solidų jubiliejų mininti Lietuvos kompanija „Volfas Engelman“ vakar paminėjo išties istoriškai solidų jubilieji, ji išlieka aktyvi, inovatyvi ir socialiai pozityvi įmonė, remianti ne tik daug kultūrinių projektų, sporto iniciatyvų. „Nors 165 rodo, kad turime stiprias šaknis ir brandų amžių, tačiau iš tiesų esame jauni, veržlūs, inovatyvūs ir šiuolaikiški. Ir esam laimingi, nes mums sekasi“, – sveikindamas susirinkusius svečius pasidžiaugė „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas.

Įspūdingą šventės nuotaiką visą vakarą kūrė grupė iš Latvijos „Dagamba“, vėliau „klasikos kontrabanda“ pavadintą pasirodymą surengė atlikėjai Ieva Prudnikovaitė ir Jeronimas Milius, perkusijos meistras Arvydas Jofė iš alaus taurių skambesio sugrojo populiarų gimtadienio muzikinį akordą „Su gimimo diena“, o grupė „Jokers“ su legendiniu atlikėju Algiu Šuminsku ir vėl nepaliko abejingų geros muzikos mėgėjų.

Tikru renginio siurprizu tapo Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pasirodymas scenoje, kurioje jis atliko populiarią Franko Sinatros dainą ir susilaukė gausybės ovacijų, o renginio vedėjas Rolandas Vilkončius juokavo, kad po šventės galima būtų išvykti iš Kauno, bet geriau nereikia.

Šiuo metu atostogaujantis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis „Volfas Engelman“ jubiliejaus proga atsiuntė kuklų vieno sakinio palinkėjimą, taip pat raštu įmonę pasveikino Lietuvos premjeras Saulius Skvernelis, o renginyje sveikinimo žodį tarė Lietuvos Respublikos Ūkio ministras Virginijus Sinkevičius, sveikino Suomijos ambasadorius Lietuvoje Christer’is Michelsson’as, kiti svečiai. Padėkos kalbą renginyje tarė iš specialiai į Kauną šia proga atvykęs „Volfas Engelman“ valdančios „Olvi” grupės prezidentas Lasse Aho, pasak kurio viso įmonių grupė, drauge su skirtais pinigais marketingui, rėmimams, rebrandingui, į „Volfas Engelman“ veiklą jau yra investavusi beveik 80 mln. eurų.

Renginį vainikavo šokolado ir desertų meistras Ali Gadžijevas, pasiruošęs tikram konditeriniam iššūkiui – sukūręs didžiausią iki šiol darytą modernų desertą, skirtą šiai svarbiai progai, o įmonės vadovas M. Horbačauskas linkėjo jau dabar rezervuoti savo kalendoriuose šią datą po penkerių metų, kuomet „Volfas Engelman“ švęs jau tikrai apvalų 170 metų jubiliejų. O kad jis tikrai tikras ir gimimo metai „nesugalvoti“, renginyje, remdamasis jau anksčiau istorikų rastais dokumentais, patvirtino ir žinomas Vilniaus Universiteto profesorius dr. Alfredas Bumblauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA