Kas vyksta Kaune balandžio 13-15 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune balandžio 13-15 dienomis? (Renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Pasiekėmė kalendorinio pavasario vidurį ir, išties, viskas aplink jau dvelkia pavasariu – gamta atgyja, oras vis šiltėja ir gatvės prisipildo žmonių. O tai atveria erdves naujiems ir gausesniems renginiams, tad savaitgalį, kaip jau įprasta, nuveikti tikrai bus ką.

Aktyvūs rytai vyresnio amžiaus kauniečiams

Kauno miesto savivaldybės viusomenės sveikatos biuras kviečia vyresnio amžiaus žmones prisijungti prie projekto „Sveikas senėjimas“. Viena iš prioritetinių veiklų – fizinės sveikatos stiprinimas. Garbaus amžiaus kauniečiams nemokamai bus organizuojamos įvairios fizinio aktyvumo treniruotės, teigiamai veikiančios širdies ir kraujagyslių sistemą, kūno formas, kasdienio gyvenimo funkcinius gebėjimus, mažinančios atsitiktinio griuvimo riziką. Ir tokios treniruotės – kiekvieną penktadienį.

Lan Party 2018

Didžiausias Baltijos šalyse kompiuterinių žaidimų festivalis sugrįžta į Kauną ir kviečia apsiginkluoti pagrindiniais savo ginklais – galingais kompiuteriais, pelėmis ir klaviatūromis. Kaip studentų iniciatyva prieš kelerius metus gimęs renginys dabar pritraukia ne tik Lietuvos, bet ir užsienio dėmesį. O veikti čia bus ne tik dėl pagrindinių titulų besivaržantiems. Renginys mokamas.

Žalgiris – Lietuvos rytas

Vienos svarbiausių „Betsafe LKL“ sezono rungtynių beprotystę Kaune užvirs jau šio penktadienio vakarą. Keli šimtai komandos iš Vilniaus sirgalių atvyks palaikyti saviškiu, tad „Žalgirio“ sirgaliai turėtų juos pasitikti bent keliasdešimt kartų didesne jėga. Šių rungtynių baigtis koreguos ir turnyrinę lentelę, o komandos treneris Š. Jasikevičius aukščiausios formos tikisi tiek iš žaidėjų, tiek iš sirgalių. Rungtynės mokamos.

Kauno kolegijos dienos

„Galimybių parkas“ – vienas iš Kauno Kolegijos bendruomenės orgnazijuomas renginių, skirtų visiems Kauno gyventojams. Čia yra kviečiami visi, kuriems įdomios naujovės, kultūra bei aktyvios veiklos, kurių metu kiekvienas turės galimybę išbandyti save ir pakeliauti po galimybių parką. Per dešimtį skirtingų galimybių – nuo laikinos tatuiruotės iki galimybės tapti krepšininkais – kauniečių ir meisto svečių lauks šeštadienio popietę pačiame miesto centre. Dalyvavimas nemokamas.

Savaitgalis muziejuje

Vytauto Didžiojo karo muziejus savaitgalio popietes kviečia praleisti turiningai. Kadangi ketvirtadienį (balandžio 12 dieną) buvo minima tarptautinė aviciajos diena, abi dienas organizuojami edukaciniai užsiėmimai bus susiję būtent su aviacija. Mažųjų, sėkmingai įveikusių užduotis, lauks ir prizai. Užsiėmimai nemokami – kainuos tik įėjimas į muziejų.

Šiaurietiško ėjimo pamokos

Atšilus orams, vis daugiau veiklų keliasi į gryną orą. Šįkart vietos grynam orui atrasti kviečia VšĮ „Vandens turistai“, kviečiantys į nemokamą šiaurietiško ėjimo treniruotę. Nuo pramankštos iki pat raumenų atvėsinimo – jūsų judesius stebės profesionalai, dalins pastabas ir rūpinsis jūsų sveikata. Jeigu neturi šiaurietiško ėjimo lazdų, rūpintis irgi neteks – lazdas jums paskolins. Treniruotė nemokama.

Frankofoniškų teatrų festivalis „Festival des Festivals“

Nors frankonfonijos mėnuo jau praėjo, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) gimnazija kviečia visus kauniečius į dar kelias prancūziškos kultūros pripildytas dienas. Belgijoje gimęs festivalis „Festival des festivals“ pagaliau atkeliauja ir į Lietuvą, kur susiburs net 13 šalių gimnazistiški frankonfoniški teatrai. Artistai savo geriausius pasirodymus pristatys ir Kauno poblikai, dalyvaus profesionalių Europos animatorių vedamose ateljė ir forumuose. Visi renginiai nemokami.

VDU kultūros dienos

Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakultetas sekmadienį pradeda jau antrą kartą organizuojamo, miestiečiams skirto renginio „VDU kultūros dienos“ maratoną. Remdamiesi praėjusių metų patirtimi, renginio organizatoriai vėl siūlo plataus spektro renginių programą, skirtą pačiai įvairiausiai publikai: nuo menininkų iki moksleivių ar studentų, nuo kultūros lauko veikėjų iki menu ir kultūra besidominčių miestiečių. Visa informaciją galite rasti renginio aprašyme.

O ir orai leis apsilankyti visur – sinoptikai praneša, jog savaitgalį temperatūra Kaune gali pasiekti ir 20 laipsnių šilumos ribą, o lietus aplankys tik šeštadienio popietę. Detalią orų prognozę galite rasti čia. O renginių, šylant orui, tik daugės.Visą informaciją apie kultūrinį veiksmą Kaune galite rasti mūsų renginių kalendoriuje, paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA