Kauno rajone sulaikytas vyras, įtariamas nelegalia naminės degtinės gamyba | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sulaikytas vyras, įtariamas nelegalia naminės degtinės gamyba

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str., dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Balandžio 12 d. Kauno apskr. VPK Kauno r. PK pareigūnai, pagal turimą informaciją, Kauno r., Braziūkų kaime, netoli girininkijos esančiame vienkiemyje patikrino asmens sodybą. Nustatyta, kad vienkiemyje gyvenantis vyriškis, gim. 1953 m., garaže buvo įsirengęs patalpas, kuriose sumontavęs naminės degtinės gaminimo aparatą, talpas skirtas grūdų laikymui, malimui, jas pritaikė pagamintai naminei degtinei laikyti. Buvo rastas ir paimtas naminės degtinės gaminimo apartas su įranga. Taip pat paimta apie 300 litrų naminės degtinės. Vyriškis buvo sulaikytas.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 2 d. asmeniui įvykdžiusiam šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA