Kauno kriminalistai į rinką neleido patekti narkotikų kontrabandai už pusę milijono (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai į rinką neleido patekti narkotikų kontrabandai už pusę milijono (vaizdo įrašas)

Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (KP ONTV) pareigūnai sulaikė keturis asmenis, įtariamus neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų bei narkotinių medžiagų kontrabanda.

[galerija kiek=”8″]

Slaptų operacijų metu Kauno kriminalistai aptiko ir sulaikė pusę milijono eurų vertės narkotinių medžiagų. Kauno apskr. VPK KP ONTV pareigūnai nustatė, kad grupė Vilniaus miesto gyventojų, pasidalinę vaidmenimis, susibūrę į nusikalstamą grupę, organizavo labai didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabandą.

Balandžio 7 dieną Lietuvos-Latvijos pasienyje buvo sustabdytas automobilis „Ford“, kuriame gerai užmaskavus ir neįprastose vietose įrengus slėptuves, iš Lietuvos Respublikos buvo bandoma išvežti labai didelį kiekį narkotinės medžiagos. Manoma, kad tai gali būti kanapių derva, kitaip dar vadinama hašišu.

Pirminiais duomenimis šios narkotinės medžiagos buvo gabenamos į Rusijos Federaciją. Kauno kriminalistai įvairiose automobilio ertmėse įrengtose slėptuvėse aptiko daugiau nei 45 kg narkotinių medžiagų, taip neleidžiant į rinką pasklisti daugiau kaip 45 000 dozių narkotikų. Šis krovinys nelegalioje narkotinių medžiagų pardavimo rinkoje vertinamas net 500 000 eurų suma.

Bendradarbiaujant su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais, pareigūnai sulaikė keturis asmenis, gimusius 1973 m., 1979 m., 1973 m., 1966 m. Du iš jų (gim. 1979 m. ir 1966 m.) pareigūnams yra žinomi. Sulaikytiesiems pareikšti įtarimai dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, jiems paskirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimai.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. ir 199 str. 3 d., už tai gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA