Kauno vicemeras S. Kairys sumainė aukso žiedus, sveikino tik liudininkai | Kas vyksta Kaune

Kauno vicemeras S. Kairys sumainė aukso žiedus, sveikino tik liudininkai

R. Tenio nuotr.

Saulėtą ketvirtadienio pavakarę Kauno vicemeras Simonas Kairys (33 m.) ir viešųjų ryšių specialistė Deimantė Liubinaitė (25 m.) tapo vyru ir žmona. Kauno Rotušėje 16 val. jie įregistravo santuoką. Nuotaka pasirinko vyro pavardę ir tapo Kairiene. Netrukus jaunųjų laukia dar viena šventė – pirmagimio gimimas.

Pora šią ypatingą šventę norėjo pasilikti vien sau, tad į ceremoniją pasikvietė tik liudininkus, jais tapo jaunojo bendražygiai, liberalai: Domas Sirgedas ir Edita Drazdauskienė.

Pora keliauja registruoti santuoką./R. Tenio nuotr.

Jaunieji šiandien ir švęs su liudininkais, o didesnę šventę surengs ateityje, kai šeimoje bus jau trise, mat netrukus šeima sulauks pirmagimio. „Kas žino, gal šventimą šiandien baigsime gimdymo namuose?”, – komentavo S. Kairys. Jaunoji papildė: „Juokėmės, kad iš metrikacijos skyriaus galime tiesiai važiuoti į ligoninę, nes gimdymas planuojamas jau netrukus, kitą savaitę.”

Jaunieji su liudininkais./R. Tenio nuotr.

Jaunoji vilkėjo trumpą, melsvą, dryžuotą suknelę, jaunikio aprangos ansamblyje mėlyna spalva atsikartojo marškiniuose ir kaklaraištyje, jis vilkėjo tamsiai mėlyną kostiumą.

Į Kauno rotušę jaunieji atvyko nusiteikę ramiai: „Jau nebesijaudiname”, – atsakė ir susikibę rankomis nužygiavo į santuokos registravimo kabinetą, o S. Kairys dar pridūrė: „Vedžiau ne darbo metu, oficialiai išsiprašiau iš darbo nuo 15 val.”

Vestuviniai žiedai./R. Tenio nuotr.

Pora apsikeitė tradiciniais balto ir raudono aukso žiedais. „Vėliau, metinių ar kita svarbia mums proga, žiedus graviruosime ar inkrustuosime”, – atskleidė jaunoji.

„Šiandien tik formalioji dalis, o šventė bus ateity. Tikrai žinau, kad daug žmonių nori mus pasveikinti. Abu esame vieši asmenys, dėmesio daug, kad neblaškytume artimųjų, kolegų, nes turbūt jų gyvas velnias prisirinktų, tad ir neskelbėme viešai apie tuoktuves. Didžiajai šventei turime atskirą planą. Tiesa, galvojome, skubėti ar ne, svarstėme, kaip geriau būtų juridiškai. Be to, juk Šaras sakė: „Vaikas yra svarbiausia!” – Nesinori, kad vaikas gimtų ne santuokoje”, – teigė S. Kairys. Jo žmona D. Kairienė papildė: „Kadangi abu nesame griežti planuotojai, atrodo, kad paskutinę minutę susituokėme, tačiau mes tokie esame, dažniausiai viską darome ekspromtu. Tačiau, didžiąją šventę suplanuosime iš anksto ir pakviesime šeimą, visus artimuosius draugus bei kolegas į bažnytinę santuoką.”

Beje, prašymą tuoktis pora pateikė prieš kelias savaites.

Tradicinis skambinimas varpu/R. Tenio nuotr.

Medaus mėnesio pora dar nėra suplanavusi, teigia, kad dabar jiems svarbiausia sulaukti vaiko gimimo, o po to planuos ir didesnę šventę, jaunoji apsivilks baltą suknelę.

Jaunavedžiai neslėpė pakilios nuotaikos, juolab, kad švenčių ką tik sukurtai šeimai balandį – ne viena: šiandien, balandžio 12 d., įregistruota santuoka; balandžio 19 d. S. Kairys švęs 34-tą gimtadienį; šį mėnesį pora susilauks vaikelio, planuojama, kad kūdikis gimti turėtų kaip tik per S. Kairio gimtadienį; prieš dvejus metus, balandžio 26 d. jie oficialiai pradėjo draugauti.

Kauno vicemeras S. Kairys savo mylimajai D. Liubinaitei pasipiršo po beveik dvejus metus trukusios draugystės, per jos 25-ąjį gimtadienį – 2017 m. rugsėjo 20 d.

Jiedu susipažino darbe, abu darbavosi Kauno miesto savivaldybėje: S. Kairys buvo Kauno vicemeras, o D. Liubinaitė darbavosi Viešųjų ryšių skyriuje. Pradėjus draugauti oficialiai, D. Liubinaitė pakeitė darbo vietą ir perėjo dirbti į LSMU ryšių su visuomene skyrių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA