Kauno moksleiviai neatsilieka nuo profesionalių virtuvės šefų | Kas vyksta Kaune

Kauno moksleiviai neatsilieka nuo profesionalių virtuvės šefų

Organizatorių nuotr.

Ne paslaptis, kad moksleivių mityba, dėl įtemptos kasdienybės neretai nukenčia ir tampa nevisavertė. Pastebėta, kad daugiau nei penktadalis Kauno miesto 5,7 ir 9 klasių moksleivių prieš išeinant į mokyklą niekada nevalgo pusryčių.

[galerija kiek=”8″]

Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras siekdamas stiprinti moksleivių sveikos mitybos įgūdžius, formuoti sveikos gyvensenos principus įtraukiant moksleivius į patiekalų gaminimo procesą š. m. kovo–balandžio mėnesiais organizavo sveikatai palankių patiekalų gaminimo konkursą „Mes – šefai!“.

Vienas iš pagrindinių konkurso uždavinių – ugdyti mokyklos bendruomenės atsakomybę formuoti ir propaguoti sveikatai palankią mitybą ugdymo įstaigoje. Konkurso metu moksleiviai turėjo suburti savo komandą, kurios pagrindinė užduotis – pagaminti tris sveikatai palankius patiekalus (pusryčių, pietų ir vakarienės). Tapę tikrais šefais, moksleiviai ne tik ieškojo sveikatai palankių patiekalų receptų, juos gamino, bet ir rūpinosi estetiniu patiekalų pateikimu ir puošyba.

Konkurso metu dėl geriausiųjų titulo kovojo 21 komanda iš Kauno miesto mokyklų

Subūrus nešališką vertinimo komisiją ir įvertinus pateiktus darbus iš 21 konkurse dalyvavusios komandos, aukščiausią sveiko maisto gaminimo klasę parodė LSMU gimnazijos 7c kl., Kauno Jono Žemaičio-Vytauto mokyklos-daugiafunkcio centro bei Kauno Antano Smetonos gimnazijos mokiniai.

Šios trys komandos apdovanotos virtuvės mitų griovėjo Alfo Ivanausko apsilankymu ugdymo įstaigoje. Šis apsilankymas – mokinių paskatinimas ir motyvavimas pasirinkti sveiką gyvenimo būdą, atkreipiant dėmesį ne tik į savo, bet ir artimųjų kasdienį mitybos racioną.

Visiems konkurso dalyviams – profesionalių šefų gaminimo pamokos

Visos konkurse dalyvavusios komandos – įtrauktos į praktinių užsiėmimų ciklą technologijų pamokų metu. Visą balandžio mėnesį profesionalūs virtuvės šefai lankysis ugdymo įstaigose ir vykdys praktinius užsiėmimus, kurių metu šefai pasakos apie pažangiausias maisto gaminimo technologijas, kartu su mokiniais gamins ir degustuos kartu pagamintus patiekalus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA