Įskaudinto vaikino kerštas – skambutis policijai ir kaltinimai nusikaltimu | Kas vyksta Kaune

Įskaudinto vaikino kerštas – skambutis policijai ir kaltinimai nusikaltimu

Kauno apylinkės teismo inf. 2018/04/12 08:43
Asociatyvi / Archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teismas išteisino 27 m. Kauno klinikų Intensyvios terapijos klinikos gydytoją rezidentę J. Č., kuri buvo kaltinama iš darbo po naktinės pamainos parsinešusi ir namuose laikiusi dvi ampules morfino ir fentanilio, rašoma Kauno apylinkės teismo puslapyje.

Teismas priėmė išteisinamąjį nuosprendį, motyvuodamas tuo, kad J. Č. šias ampules iš darbo parsinešė per neatidumą. „Įvertinus ilgas, 24 val. trunkančias darbo valandas, darbo intensyvumą dirbant su sunkiais ligoniais, nuovargį ir miego trūkumą, kaltinamosios pateikta gynybos versija, jog ampules iš gydymo įstaigos ji išsinešė per neatidumą, įtikina“, – sakė bylą išnagrinėjęs teisėjas Darius Kantaravičius.

Nagrinėjant bylą teisme nustatyta, kad J. Č. 2017 m. liepos 17 d. visą parą budėjo Kauno klinikų intensyvios terapijos skyriuje. Šiame skyriuje esančiame seife yra laikomos trijų rūšių narkotinės medžiagos: morfinas, fentanilis ir petidinas.

Po budėjimo gydytojai perskaičiuoja šių medžiagų likučius ir pažymi trijose knygose, o ketvirtoje knygoje atliekama bendra narkotinių medžiagų apskaita. Baigiantis budėjimui J. Č. perskaičiavo seife buvusias narkotines medžiagas ir jų dvejomis ampulėmis rado per daug. Kadangi nežinojo, ką su jomis daryti, įsidėjo jas į chalato kišenę ir planavo vėliau paklausti vadovo, kaip su jomis elgtis. Tačiau vėliau išskubėjo padėti blogai pasijutusiam pacientui ir apie ampules pamiršo. Pasibaigus budėjimui ji nusivilko chalatą bei medicininę pižamą, įdėjo į maišą ir parsinešė namo skalbti.

J. Č. šias ampules rado tik po keturių dienų dėdama į skalbyklę skalbinius. Ji šias ampules padėjo į vonioje esančią dėžutę. Visa tai matė jos vaikinas, taip pat Kauno klinikose dirbantis gydytoju rezidentu. Tą patį vakarą J. Č. su vaikinu smarkiai susipyko. Šis, norėdamas atkeršyti už įžeidimą, anonimiškai paskambino policijai ir pranešė, kad draugė namuose laiko narkotines medžiagas. Vėliau atvykę policijos pareigūnai minėtas ampules paėmė.

J. Č. nuomone, vaikinas taip pasielgė todėl, kad ji jį po daugelio metų draugystės norėjo palikti. Šis teisme teigė tenorėjęs ją įskaudinti ir jai atkeršyti.

Teismas nuosprendyje pažymi, kad iš J. Č. darbdavio buvo gauta charakteristika, kurioje ji apibūdinama kaip itin stropi ir puikiai savo darbą atliekanti gydytoja rezidentė. Praėjusių metų vasarą ji buvo paauškinta pareigose ir tokių aplaidumo atvejų jos darbe nebuvo pasitaikę.

Teismas, įvertinęs visas bylos aplinkybes, padarė išvadą, kad J. Č. neturėjo tikslo disponuoti minėtomis narkotinėmis medžiagomis, todėl yra išteisinta, nes nepadarė nusikaltimo, turinčio jai inkriminuoto baudžiamojo nusižengimo požymių.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA