Aktualu gyventojams: ligoninių vaistinėse siūloma įvesti naujovę | Kas vyksta Kaune

Aktualu gyventojams: ligoninių vaistinėse siūloma įvesti naujovę

BNS 2018/04/10 09:57
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Nuo 2019 metų ligoninių vaistinėse vaistų siūloma leisti įsigyti ir gyventojams. Tikimasi, kad taip atsiras naujas konkurentas dabar gydymo įstaigose veikiančioms privačioms, dažniausiai didžiųjų tinklų vaistinėms.

Tai numatančią Farmacijos įstatymo pataisą antradienį Seime užregistravo „valstiečių“ frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

„Ši pataisa, leidžianti ligoninėms išplėsti turimų ligoninės vaistinių funkcijas, kad šios veiktų „valstybinių“ vaistinių principu. (…) Toks reguliavimas paskatins alternatyvią prekybos vaistais infrastruktūrą ir konkurenciją vaistų rinkoje“, – pranešime spaudai cituojamas R. Karbauskis.

Šiuo metu ligoninės vaistinės neturi teisės vaistų parduoti ambulatoriškai besigydantiems pacientams, jie yra skiriami tik stacionariai besigydantiems ligoniams. Vaistus visus gyventojams parduoda ligoninės patalpose veikiančios privačios vaistinės.

Pasak R. Karbauskio, siūloma įstatymo pataisa padidins konkurenciją vaistų rinkoje ir sudarys sąlygas Sveikatos apsaugos ministerijos ir savivaldybių įsteigtoms ligoninėms gyventojams pasiūlyti įsigyti vaistų pigiau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA