Socialiniuose tinkluose plinta humoristinis įrašas: jame vos vienas žodis | Kas vyksta Kaune

Socialiniuose tinkluose plinta humoristinis įrašas: jame vos vienas žodis

DELFI nuotr.

Po vakar LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ parodyto iš Kauno kilusio žurnalisto Edmundo Jakilaičio pokalbio su žemės ūkio ministru Broniumi Markausku, socialiniuose tinkluose neliko nepastebėta, kad bandydamas gintis nuo aštrių laidos vedėjo klausimų, ministras visus atsakymus bandė pradėti, kreipiniu: „Edmundai“.

Žinomas humoristas Haroldas Mackevičius savo profilyje po laidos vakar nepatingėjo beveik 100 kartų parašyti šį vardą, o vėliau socialiniuose tinkluose ėmė plisti vaizdo įrašas, kuriame sumontuoti tik ministro kreipiniai į žurnalistą. Tiesa, kai kuriuose ministro atsakymuose ir laidos eterio metu šis vardas tebuvo vienintelis atsakymas į kritiškus vedėjo teiginius apie tai, kad pats būdamas ūkininku, o vėliau ūkininkaudami jo artimieji dirbo žemes, kurios jiems nepriklausė ir gavo ES paramą už visus deklaruotus dirbamos žemės plotus, taip pat ir tuos, kurie nėra jų nuosavybė.

Laidos metu E. Jakilaitis pasidalino portale „15min.lt“ skelbta informacija, kad du aptariamų žemių savininkai neturėjo rašytinių ar žodinių susitarimų su ministru ar jo šeimos nariais, kad leidžia dirbti B. Markauskui nepriklausiusią žemę ir gauti už ją ES išmokas. Tuo tarpu ministras gynėsi, kad taip elgiasi dauguma Lietuvos ūkininkų, nes pradėjus dirbti svetimą žemę, paprastai į ūkininką kreipiasi jos savininkai ir derybų keliu sutaria dėl panaudos ar nuomos.

Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas teigė, kad žodinis susitarimas dirbti svetimą žemę yra leidžiamas įstatymo, tačiau laidos žiūrovams taip ir liko neaišku, ar galėjo ministras susitarti su žemės savininkais, kurie, jo paties teigimu, į jį nesikreipė ir pretenzijų dėl dirbamos žemės anksčiau nereiškė?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA