Tarptautiniame Europos kultūros sostinės forume Kaune – diskusija apie miestą ir jo galimybes | Kas vyksta Kaune

Tarptautiniame Europos kultūros sostinės forume Kaune – diskusija apie miestą ir jo galimybes

Kaunas - Europos kultūros sostinė 2022 inf. 2018/04/10 12:14
A. Aleksandravičiaus nuotr.

„Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ kviečia į pirmąjį tarptautinį forumą, kuriame bus pristatoma Europos Komisijos vykdoma Europos kultūros sostinių programa ir skatinamas tarptautinis kultūros sektoriaus bendradarbiavimas.

Jau gegužės 18–19 dienomis Žalgirio arenoje šia proga susirinks kultūros sektoriaus profesionalai, buvusių, esamų ir būsimų Europos kultūros sostinių atstovai, politikai, menininkai ir visuomenės veikėjai iš Lietuvos ir net penkiolikos kitų Europos Sąjungos šalių. Visi jie kvies diskutuoti apie kultūros kuriamą poveikį miesto raidai, inovatyvius tarpsektorinio ir tarpinstitucinio bendravimo modelius, kultūros prieinamumo didinimo strategijas ir auditorijos įsitraukimo galimybes.

Nemokamo, dvi dienas truksiančio forumo metu bus galima ne tik išgirsti įdomias miestų sėkmės istorijas, inovatyvius kultūros projektus pristatančių pranešėjų kalbas, bet ir sudalyvauti unikalioje seminarų programoje, kurioje tarptautinėmis patirtimis dalinsis auditorijų plėtros ir bendruomenių kultūros ekspertai.

Taip pat, bus galima išgirsti apie tarptautinio bendradarbiavimo galimybes ir gerąsias kultūrinių projektų patirtis.

Forume pristatomi tarptautiniai pavyzdžiai palies projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ programai svarbias temas, todėl tai galimybė apmąstyti Kauno laukiančias galimybes ir pokyčius artėjant Europos kultūros sostinės metams, pasimokyti iš kitų Kultūros sostinių patirčių, užmegzti įdomius kultūrinius saitus ir praplėsti tarptautinių partnerių ratą.

Renginys vyks gegužės 18–19 d. Kauno Žalgirio arenos amfiteatre. Visi pranešimai sinchroniškai bus verčiami iš/į lietuvių ir anglų kalbas. Renginys nemokamas.

Detalesnė informacija, naujienos ir registracija adresu čia. (Registracija veiks iki balandžio 30 d.)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA