Prašoma suimti šeimą nubloškusį motociklininką – teisėsaugai gerai žinomas | Kas vyksta Kaune

Prašoma suimti šeimą nubloškusį motociklininką – teisėsaugai gerai žinomas

delfi.lt 2018/04/10 15:14
DELFI nuotr.

Po kraupaus įvykio savaitgalį, kai Kaune visiškai girtas motociklininkas taranavo prie pėsčiųjų perėjos stovėjusią dviratininkų šeimą, antradienį Kauno miesto apylinkės prokuratūroje pranešta, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šio eismo įvykio.

Primename, kad balandžio 8 dienos popietę Raudondvario plente motociklininkas, norėjęs apvažiuoti automobilius, užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė prie šviesoforo stovėjusią šeimą – vyrą, moterį ir 7 metų jų dukrą.

Įvykį matę žmonės teigė, kad motociklo vairuotojas galimai neblaivus. Vėliau tokie spėjimai pasitvirtino, vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,16 prom.

Motociklo vairuotojas bei ant šaligatvio stovėjusi šeima išgabenti į ligoninę. Kaip DELFI pirmadienį pranešė Kauno klinikų atstovė, vyras, jo dukra ir motociklininkas paleisti gydytis ambulatoriškai, dviratininkė gydoma stacionariai, tačiau šiandien moterį žadama išleisti į namus.

Netrukus paaiškėjo, kad motociklo vairuotojas neturėjo teisės vairuoti jokios transporto priemonės, krosinis motociklas „KTM“ nebuvo registruotas ir draustas, negaliojo jo techninė apžiūra, tačiau tai tik keli vyro nusižengimai.

Dar 2013 m. motociklo vairuotojas, vardu Igoris, buvo teistas už tai, kad neblaivus vairavo automobilį. Už tai administraciniu nuosprendžiu vyras gavo 20 parų areštą, tačiau, deja, nepasimokė. 2017 m. jis teistas dėl narkotinių medžiagų laikymo savo reikmėms. Už tai vyras atsipirko pinigine bauda.

O vos prieš dvi savaites, kovo 27 d., motociklininkas Partizanų ir Krėvės gatvių atkarpoje, vairuodamas Volkswagen „Golf“ automobilį, buvo sučiuptas neblaivus. Nustatytas 1,5 prom. girtumas, paimtas kraujo mėginys alkoholio kiekiui patikslinti, tačiau dar nespėjus gauti tyrimo rezultatų, vyras neblaivus sėdo ant motociklo ir sukėlė nelaimę.

„Kuo toliau, tuo labiau jis darosi pavojingesnis, o jo vykdomi nusikaltimai vis grėsmingesni. Manau, kad šis asmuo yra pakankamai pavojingas, kad kreipčiausi dėl kardomosios priemonės skyrimo”, – sakė dėl autoįvykio ikiteisminį tyrimą organizuojantis prokuroras Mindaugas Šukys. Prokuroras teigia dėsiantis visas pastangas, kad šis vairuotojas būtų sutramdytas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA