Kauno prekybos miestelis atsisveikino su praėjusio amžiaus autentika | Kas vyksta Kaune

Kauno prekybos miestelis atsisveikino su praėjusio amžiaus autentika

„Urmo“ nuotr.

Prekybos miestelyje „Urmas“ netrukus pirkėjams duris atvers dar viena moderni prekybos erdvė, išsiskirsianti savitu stiliumi. Beveik 3 tūkst. kvadratinių metrų plote įsikurs apie 100 prekybininkų.

[galerija kiek=”4″]

Vakarinės prekybos miestelio galerijos penktoji salė buvo paskutinė, iki šių dienų išsaugojusi praėjusio amžiaus 90-ųjų prekyvietės stilių. „Čia apsilankius buvo galima pamatyti, kaip atrodė privačios prekybos sektorius nepriklausomybės aušroje ne tik mūsų prekybos miestelyje, bet ir visoje Lietuvoje. Deja, bet laikas darė savo, todėl privalėjome atnaujinti ir šią prekybos erdvę, kad ji būtų patraukli tiek prekybininkams, tiek pirkėjams ir atitiktų šiuolaikinius standartus“, – sakė „Urmo“ marketingo vadovas Jonas Plenta.

Atnaujinta prekybos salė atkartos senojo, istorinio miesto kvartalą su namais ir jų pirmuose aukštuose įsikūrusiomis krautuvėlėmis, gatvelių tinklu ir arkos formos tarpuvartėmis.

„Atsinaujinusiame „Urme“ vyrauja toks nuotaikingas jomarko stilius. Tai byloja tiek prekybos galerijų fasadai tiek kai kurie interjerai ar nauji pastatai. Man pačiam jau teko pridėti ranką prie šio atsinaujinimo projektuojant čia įsikūrusį Centrinį Kauno turgų ir naujus istorinio stiliaus pastatus, kuriuose dabar įsikūrę restoranai. Per daug nenutolstant tiek nuo pirmiau šioje salėje buvusios įvairovės, tiek naujojo nuotaikingo, šurmuliuojančio stiliaus nutarėme sukurti senojo, išraiškingo, nuotaikingo prekiaujančio miestelio aplinką.

Todėl čia kraštuose galim matyti kelių aukštų namus, o viduryje, tarsi jų kiemuose – žemesni pastatai. Galutinai įsikūrus prekybininkams, atsiradus prekėms, parduotuvių iškaboms, gatvelėmis, kurių iš viso – net 12, vaikštant pirkėjams, čia tikrai turėtų susidaryti ypatinga gyvybingo miesto nuotaika“, – pasakojo salės atnaujinimo projektą sukūręs architektas Ričardas Stulpinas.

Atnaujinant šią prekybos erdvę kartu buvo įdiegtos ir naujos, modernios šildymo, vėsinimo bei vėdinimo ir priešgaisrinės sistemos, kitos komunikacijos ir infrastruktūra. Atnaujinimui išleista įspūdinga suma – beveik milijonas eurų.

Šioje prekybos salėje, kaip ir anksčiau, vyraus labai įvairus prekių asortimentas: nuo specializuotų parduotuvių iki įvairių smulkmenų, buitinės technikos ir drabužių. Atnaujintą prekybos erdvę planuojama oficialiai atidaryti šią savaitę.

Prekybos miestelis „Urmas“ – didžiausias tokio pobūdžio prekybos kompleksas Kauno regione. 18 ha ploto teritorijoje veikia daugiau kaip 2500 parduotuvių, kuriose dirba apie 6000 žmonių, o kasdien apsilanko vidutiniškai apie 25 tūkst. lankytojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA