Pažiūrėti savo portretų ypatingoje parodoje susirinko ir šimtametės viešnios | Kas vyksta Kaune

Pažiūrėti savo portretų ypatingoje parodoje susirinko ir šimtametės viešnios

Organizatorių nuotr.

Šviesūs ir nuoširdūs Lietuvos bendraamžių, šimtamečių lietuvių, portretai – tokią parodą Kauno fotografijos galerijoje ketvirtadienio vakarą atidarė fotomenininkė Monika Požerskytė.

[galerija kiek=”4″]

Savo idėją valstybės šimtmečio proga įamžinti šimtamečius senolius ir ilgą kelionę po visą Lietuvą atidaryme pristačiusi menininkė sulaukė ypatingų svečių – į Kauną atvyko net dvi projekto „100 metų kartu“ herojės – ilgaamžės Viktorija Adomavičienė ir Anastazija Jurkevičienė.

Čia žodį tarė ir fotografės tėvas, žinomas fotomenininkas Romualdas Požerskis, ir menotyrininkas Tomas Pabedinskas. „Visi portretai labai skirtingi, bet juos vienija Lietuva. Svarbiausia kūryboje, filosofijoje ir mene – gyvenimas, ir jo čia yra labai daug“, – parodos autorę sugraudinusius žodžius tarė R. Požerskis.

T. Pabedinsko teigimu, Lietuvos šimtmečiui skirta paroda – nemenkus iššūkius keliantis kūrybinis pasirinkimas. „Autorė į garbaus amžiaus žmones žvelgia ne kaip į praeitin tolstančio gyvenimo atstovus, bet kaip į neatskiriamą Lietuvos visuomenės dalį ir kartu – kaip į šiandien gyvenančius, jaučiančius, ir dabarties akimirką pilnai patiriančius skirtingus, individualius žmones“, – vertino jis.

M. Požerskytės portretai sugulė į albumą „100 metų kartu“, kuris Lietuvos skaitytojams buvo pristatytas Vilniaus knygų mugėje. Iki gegužės mėnesio, Kauno miesto savivaldybei finansuojant, kauniečiai pirmieji galės pamatyti fotografijų parodą „100 metų kartu“, vėliau ji keliaus po Lietuvą.

Fotografijų parodą papildė ir žiūrovų pripažinimo jau sulaukęs bei „žiūroviškiausiu“ festivalio „Kino pavasaris“ išrinktas dokumentinis Editos Kabaraitės filmas „100 metų kartu“. Jį Lietuvos kino teatruose žiūrovai galės pamatyti jau nuo balandžio 20 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA