Ugniagesiai skubėjo į senąją miesto dalį – degė Kauno pilis | Kas vyksta Kaune

Ugniagesiai skubėjo į senąją miesto dalį – degė Kauno pilis

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Saulėtą šeštadienio popietę Santakoje dangų aptemdė dūmų debesis – užsidegė Kauno pilies gynybinės sienos likučiai. Į iškvietimą itin operatyviai sureagavę ugniagesiai liepsnoms neleido smarkiai apgadinti XIV a. mūro.

Pranešimas apie liepsnojančius pilies statinius gautas šiek tiek prieš 17 val. – dūmai virto iš vakarinio keturkampio pilies bokšto, kuris už medinio tiltelio nutįsęs link Santakos parko.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) Operacinio vadovavimo skyriaus specialistas sakė, kad čia užsidegė šiukšlės. Padegimo galimybės pašnekovas svarstyti nesiėmė – jo teigimu, vyraujantis smarkus vėjas galėjo atnešti nuorūką, nuo kurios atliekas apniko ugnis.

Smarkaus degimo nebuvo – nelaimės vietoje darbavosi viena autocisterna, o greitai atvykę ugniagesiai netrukus likvidavo gaisrą ir grįžo į komandą.

Įvykio liudininkai „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad atvirai pilis neliepsnojo, tačiau kamuoliais vertėsi labai daug dūmų. „Mums pamačius statinius degant, ugniagesiai atvyko per kokią minutę. Girdėjome, kaip viena moteris skambino bendruoju pagalbos numeriu – turbūt, buvo ir dar anksčiau tai padariusių“, – svarstė portalo skaitytoja.

Anot jos, atvažiavę gelbėtojai žaibiškai iššoko iš mašinos, griebė žarną ir ėmė gesinti. Iki galo įvykių mergina nesekė, tačiau pagal tai, ką matė, susidarė įspūdis, kad didelių problemų gaisras priešgaisrinės tarnybos darbuotojams nesukėlė – tai patvirtino ir Kauno apskrities PGV atstovas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad seniausia Lietuvoje mūrinė pilis yra liepsnojusi ir anksčiau. Vienas paskutinių gaisrų kilo 2013 m. gegužę, prieš tai statinys degė 2011 m. spalį. Abu kartus liepsnos laižė vakarinį pilies bokštelį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA