G. Landsbergis užsipuolė S. Skvernelį: rėžė tris teiginius, neatitinkančius tikrovės | Kas vyksta Kaune

G. Landsbergis užsipuolė S. Skvernelį: rėžė tris teiginius, neatitinkančius tikrovės

delfi.lt 2018/04/05 19:29
DELFI nuotr.

Nors kandidatai dar nepaskelbė apie savo dalyvavimą prezidento rinkimuose, vis daugiau rinkiminės kampanijos ženklų pasirodo viešojoje erdvėje. Šįkart Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis užsipuolė premjerą Saulių Skvernelį.

„1. Reikia atnaujinti tarpvyriausybinius santykius tarp Rusijos ir Lietuvos.

2. Nėra faktų, kad Karbauskis daro verslą Rusijoje.

3. Nėra iki galo įrodyta ar Skripalį nunuodijo rusai. Taip kalba Lietuvos Premjeras. Deleguotas iš rusiškių trąšų praturtėjusio verslininko. To paties, kuris nenori didinti finansavimo gynybai.

Visame šitame kontekste nenorom prisimenu VSD ataskaitoje minimą faktą, kad Rusija kitais metais mūsų Prezidento rinkimuose turės savo kandidatą. O gal jau turi? O gal ir programa jau pristatyta?“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė G. Landsbergis.

S. Skvernelis kol kas neatskleidžia, ar dalyvaus 2019 m. prezidento rinkimuose. Kiek anksčiau politikų dėmesio yra sulaukęs ir kitas savo kandidatavimo dar nepatvirtinęs asmuo, ekonomistas Gitanas Nausėda. Maždaug procentą gyventojų pasitikėjimo renkantis konservatorius Žygimantas Pavilionis, apie kurio ketinimus dalyvauti rinkimuose kalbama jau kurį laiką, užsimojo prieš apklausų favoritą.

Jis parašė laišką „Wallenberg Foundations AB“, pagrindinio SEB akcininko, prezidentui Peteriui Wallenbergui Jaunesniajam ir fondo ryšiams su užsieniu vadovui Magnusui Scholdtzui dėl G. Nausėdos statuso šiuose rinkimuose. Sukritikuotas ir savų, ir svetimų, konservatorius sulaukė Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio paramos.

Jei prezidento rinkimai vyktų kitą sekmadienį, 20,4 proc. respondentų balsuotų už G. Nausėdą. Jis dvigubai lenkia antroje vietoje esantį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį (11,7 proc.). Tuo metu premjero Sauliaus Skvernelio reitingas siekia 9,3 proc. Tai parodė vasario 19-27 dienomis atlikta visuomenės nuomonės apklausa.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA