Kauno policininkai praktikavosi lėkti ekstremaliomis sąlygomis (vaizdo įrašas) | Kas vyksta Kaune

Kauno policininkai praktikavosi lėkti ekstremaliomis sąlygomis (vaizdo įrašas)

R. Tenio nuotr.

Balandžio 6 d. minima Saugaus eismo diena primena visiems eismo dalyviams, jog kelyje turime elgtis atsakingai ir saugiai. Ne išimtis ir policijos pareigūnai, kurie Saugaus eismo dienos išvakarėse tarnybiniais automobiliais išbandė vairavimo gebėjimus sudėtingas situacijas simuliuojančioje trasoje.

„Kad ir kokios geros būklės būtų transporto priemonė, tačiau jei vairuotojas nežino, į kurią pusę reikia pasukti vairą automobiliui slystant, tuomet suvaldyti transporto priemonę tampa labai problematiška“, – kalbėjo įmonės „ARV-Auto“, kurios teritorijoje vyko pratybos, vadovas Valdas Šlepikas.

Kaip teigiama Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pranešime, ketvirtadienio rytą Kelių policijos valdybos bei Patrulių rinktinės ekipažai turėjo parodyti savo vairavimo gebėjimus tokiose rungtyse kaip kliūties apvažiavimas, stabdymas slidžioje nuokalnėje bei važiavimas slidžia trasa. Specialiai tam įrengtoje aikštelėje vairavimo įgūdžius demonstravo bei juos tobulino 20 ekipažų.

„Pareigūnams reikia skubiai reaguoti į iškvietimus, nepaisant oro sąlygų kuo greičiau nuvykti į pagalbą gyventojams. Kelyje pareigūnai turi užtikrinti ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumą. Todėl ir buvo organizuota ši prevencinė priemonė – kad pareigūnai ne tik pasitikrintų savo vairavimo įgūdžius, bet taip pat juos atnaujintų, patobulintų“, – sakė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

Pirmoji užduotis, kurią turėjo įvykdyti ekipažai, buvo kliūties apvažiavimas slidžiame kelio ruože. Šia užduotimi išbandyta pareigūnų reakcija – kaip slidžiame kelyje išvengiama staigiai atsiradusios kliūties. Kita užduotis – važiavimas slidžioje nuokalnėje, kurios metu buvo tikrinama, ar pareigūnai sugeba pasirinkti saugų greitį, stabiliai išlaikyti automobilį ant važiuojamosios kelio dalies. Taip pat pareigūnams teko parodyti transporto priemonės valdymo gebėjimus, kai slidžiame kelyje tampa nebevaldoma automobilio galinė dalis.

„Mes esame suinteresuoti, jog policijos pareigūnai, kurie reaguoja į iškvietimus, esant ekstremalioms oro sąlygoms, būtų saugūs kelyje ir apsaugotų kitus eismo dalyvius nuo galimų įvykių. Šie du policijos padaliniai buvo pasirinkti ne atsitiktinai – patrulių rinktinės bei kelių patrulių kuopos pareigūnai yra tie, kurie pirmieji reaguoja į įvykius, greitas atvykimas bei reagavimas į pranešimą yra itin svarbus prireikus policijos pagalbos. Neretai kiekviena sekundė gali būti svarbi“, – sakė Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius, kuriam taip pat teko įveikti klastingą trasą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA