Viena didžiausių Nyderlandų IT įmonių atidarys biurą Kaune | Kas vyksta Kaune

Viena didžiausių Nyderlandų IT įmonių atidarys biurą Kaune

Įmonės nuotr.

Informacinių technologijų lyderė iš Nyderlandų „Centric“ atidaro biurą Kaune ir per ateinančius trejus metus žada įdarbinti apie 200 specialistų. Padalinys bus atsakingas už naujų produktų kūrimą ir esamų sprendimų palaikymą. Lietuvoje sutelkta komanda aktyviai bendradarbiaus su kolegomis iš Rumunijos, Skandinavijos ir Beniliukso šalių bei aptarnaus klientus iš viso pasaulio, rašoma puslapyje „Investuok Lietuvoje“.

„Sužinojęs, kad dairomės potencialių vietų naujam padaliniui, mūsų Norvegijos biure dirbantis kolega lietuvis pasiūlė Vilnių, – pasakoja Freddie Veltmaat, „Centric“ technologijų direktorius. – Kai mūsų vadovybė pirmąkart apsilankė Lietuvoje, Kaunas pasirodė gera vieta plėtrai. Mus sužavėjo ilgametės naujųjų technologijų vystymo tradicijos ir talentingų specialistų, kurių didelę dalį rengia Kauno technologijos universitetas (KTU), gausa. Tikiu, kad miesto savivaldybės, aukštųjų mokyklų ir „Investuok Lietuvoje“ palaikymas padės naujai komandai lengvai perimti mūsų įmonės darbo kultūrą.“

„Centric“ yra viena iš pirmaujančių programinės įrangos ir IT sprendimų tiekėjų Europoje, veikianti tiek privačiajame, tiek ir viešajame sektoriuje. Įmonės sprendimais naudojasi finansų ir draudimo paslaugų bendrovės, taip pat pensijų fondai. Viena iš „Centric“ specializacijų yra vartotojų poreikius atspindinčios interneto programos, padedančios finansų institucijoms neatsilikti nuo startuolių sparčiai besikeičiančioje finansinių technologijų rinkoje.

Talentingi specialistai buvo viena iš pagrindinių priežasčių, lėmusių, kad pasirinktas Kaunas, o „Centric“ jau pasiruošusi samdyti ką tik studijas baigusius specialistus bei padėti jiems gilinti žinias. Įmonė taip pat siekia glaudžiai bendradarbiauti su KTU, kad būsimi IT srities profesionalai įgytų rinkos poreikius atitinkančių praktinių žinių. „Centric“ vadovybė neabejoja, kad sugebės pritraukti specialistų, ne tik puikiai išmanančių savo sritį, bet ir nebijančių rodyti iniciatyvos, – tai vienas iš įmonės kultūros pagrindų.

Kalbant apie „Centric“ kultūrą, kitas kertinis jos akmuo yra bendruomenei skirti socialinės atsakomybės projektai. Pavyzdžiui, Nyderlanduose kartu su partneriais bendrovė inicijavo perkvalifikavimo programą, padedančią sunkumų įsidarbinant patiriantiems specialistams per metus įgyti programavimo pagrindus. Rumunijoje, kur „Centric“ padalinyje dirba apie 300 darbuotojų, ji buvo įvertinta kaip geriausia metų IT įmonė, taip pat gavo apdovanojimą už stipendijos, į kurią pretenduoja gabiausi IT studentai, įsteigimą.

Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis vertina įmonės įsipareigojimus savo darbuotojams ir bendruomenėms, kuriose ji vykdo veiklą.

„Sveikintina, kad „Centric“ ne tik siekia suteikti kompetencijas, reikalingas tiesioginėms pareigoms atlikti, bet ir rūpinasi darbuotojų profesiniu tobulėjimu, – teigia Ministras Pirmininkas. – Toks požiūris dar kartą įrodo, kad užsienio investicijos neapsiriboja tik naujų darbo vietų sukūrimu. Lygiai taip pat svarbu yra šalies investicinės aplinkos gerinimas, prie kurio prisideda „Centric“ ir kitos panašiai mąstančios įmonės.“

Įsteigusi savo padalinį Lietuvoje „Centric“ prisidės prie kitų inovatyvių Nyderlandų bendrovių, jau veikiančių šalyje. Kaip anksčiau skelbė „Investuok Lietuvoje“, Vilnių pasirinko „Macaw“ ir „BrokerTeam“, o Kaune savo padalinius jau turi „GeoPhy“ ir „Meridia“.

„Pritraukęs tokių pasaulinio masto įmonių kaip „Nasdaq“ ir „Uber“ IT padalinius, Vilnius jau gali būti laikomas brandžiu miestu tokio pobūdžio plėtrai. Džiugu, kad vis daugiau IT įmonių atranda ir Kauną, – mano tiesioginių užsienio investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas. – Smagu, kad tiek senbuviai, tiek naujokai noriai bendradarbiauja su šalies aukštosiomis mokyklomis, taip keldami vietos specialistų lygį.“

„Centric“ įsteigta 1992 m. Šiuo metu įmonės padaliniuose Nyderlanduose, Belgijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Rumunijoje dirba apie 4300 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA