D. Zubrus aplankė V. Matijošaitį: aptarė pasaulio čempionato ir Kauno ledo arenos klausimus | Kas vyksta Kaune

D. Zubrus aplankė V. Matijošaitį: aptarė pasaulio čempionato ir Kauno ledo arenos klausimus

R. Tenio nuotr.

Kol miestas džiaugiasi pirma tikrai pavasariška diena, Kauno savivaldybėje kalba sukosi apie ledą. Vienas garsiausių Lietuvos ledo ritulininkų Dainius Zubrus su meru Visvaldu Matijošaičiu aptarė balandžio pabaigoje „Žalgirio“ arenoje vyksiančio IB diviziono pasaulio ledo ritulio čempionato reikalus ir ledo arenų situaciją Kaune.

V. Matijošaitis svečio iš pradžių teiravosi, kaip laikosi jo šeima, ką veikia pasitraukęs iš didžiojo sporto, ar neketina grįžti gyventi į gimtinę.

2016 m., po 19 sezonų, praleistų stipriausioje pasaulio NHL lygoje, profesionalo karjerą baigęs 39-erių D. Zubrus sakė, kad šiuo metu ilsisi, daugiau laiko leidžia su vaikais.

Pernai su kanadiete žmona Nathalie Sanschagrin, sūnumi Tomu ir dukra Emma persikraustęs gyventi į namą Floridoje, ledo ritulininkas sakė įleidęs šaknis JAV ir neplanuojantis grįžti į Lietuvą. Tiesa, kol besiruošdamas čempionatui leidžia laiką čia, D. Zubrus gyvena savo bute Vilniaus centre.

Kaune apsilankęs svečias sakė apskritai esantis geros sportinės formos – intensyviai treniruojasi nuo praėjusių metų lapkričio, tik dar kiek trūksta žaidimo pojūčio, o kad jis atsirastų, reikia „pačiuožti su gerais partneriais, pagauti žaidimo jausmą.“ D. Zubraus vertinimu, „Svajonių komanda tituluojama“ rinktinė šiemet tikrai stipri – komandos jaunimas stengiasi ir demonstruoja aukštą žaidimo lygį.

Be to, su mažaisiais sportininkais nemažai dirbantis Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjas Kauno merui tvirtino, kad per pastarąjį dešimtmetį šiuo sportu užsiimančių vaikų (iki 16 metų) skaičius išaugo penkeriopai – nuo 200 iki daugiau kaip 1000.

D. Zubrus pabrėžė, kad augant susidomėjimui ledo rituliu visoje šalyje labai trūksta ledo arenų ir teiravosi, kaip einasi pasiruošimas naujos Kauno ledo arenos statyboms. V. Matijošaitis patikino, kad darbus pradėti ruošiamasi lapkričio 1 d. ir prisiminė, kaip vaikystėje pats ledo ritulį žaisdavo ant užšalusio Nemuno, gimtuosiuose Vičiūnuose.

Kauno vadovas pripažino, kad aukšto lygio šios sporto šakos rungtynių gyvai nėra matęs, tik tarybiniais laikais per televiziją. Nedidelį įsitraukimo į ledo ritulį stygių V. Matijošaitis galės su kaupu kompensuoti stebėdamas balandžio 22-28 d. vyksiančio pasaulio čempionato kovas „Žalgirio“ arenoje.

„Daugelis užsikrečia ledo rituliu pamatę žaidimą gyvai. Čia žiūrovo akį traukiančio kontakto, greičio ir tikslumo“, – tikino D. Zubrus.

Pokalbiui pakrypus nenumaldomai artėjančio pasaulio ledo ritulio čempionato linkme, V. Matijošaitis stebėjosi, kaip, čempionato kovoms dubliuojantis su Kauno „Žalgirio“ žaisimomis Eurolygos ketvirtfinalio rungtynėmis, krepšinio parketas bus paklotas ant ledo.

D. Zubrus pasakojo, kad JAV NHL lygoje, kur ne viena komanda arena dalinasi su NBA krepšinio ekipomis, tai visai normali praktika. Ledas tose aikštėse netgi būna laikomas ištisus metus, o esant poreikiui ant jo klojama viena ar kita danga. Su vienu Lietuvos ledo rinktinės lyderių atvykę rinktinės atstovai tvirtino, kad techniniai aikštės transformacijos niuansai jau išspręsti, dėl dangos keitimo nekils jokių problemų.

V. Matijošaitį jie taip pat kvietė balandžio 22 d. kartu su aukštu svečiu – Tarptautinės ledo ritulio federacijos prezidentu René Faseliu – atidaryti čempionatą. Garbingą pareigą meras lyg ir galėtų prisiimti, kadangi tą dieną bus Kaune, bet jau balandžio 23 d. išvyksta į Briuselį, tad dalyvavimą atidarymo ceremonijoje tvirtins tik įdėmiai peržvelgęs darbotvarkę.

Galiausiai, svečiai V. Matijošaičiui įteikė simbolines dovanas: Lietuvos ledo ritulio rinktinės marškinėlius su Vyčiu priekyje ir D. Zubraus pavarde ant nugaros bei oficialius pasaulio čempionato ritulius.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pasaulio čempionato IB diviziono kovose Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 22-28 d. Lietuvos rinktinė dėl teisės žaisti IA divizione paeiliui kausis su Kroatijos, Rumunijos, Japonijos, Ukrainos ir Estijos rinktinėmis. Bilietus galima įsigyti bilietai.lt puslapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA