Linksmakalnio bendruomenę suvienijo bendras tikslas | Kas vyksta Kaune

Linksmakalnio bendruomenę suvienijo bendras tikslas

krs.lt nuotr.

Tarptautinis projektas „Antklodė Europai” pasiekė finišą. Dešimtys antklodžių iš Lietuvos keliaus į šių metų Europos kultūros sostinę – Leuvardeną. Didžioji dalis surinktų antklodžių nunerta Kauno rajono gyventojų rankomis. Į projektą įsitraukė 10 Kauno rajono įstaigų, bendruomenių, naujai susikūrusių klubų.

Vieni paskutiniųjų savo antklodę perdavė Linksmakalnio laisvalaikio salės veikliųjų žmonių klubas „ArBaTa“. Laisvalaikio salės organizatorės Ilonos Mitrulevičienės teigimu, bendras tikslas suartino 10 moterų, kurios anksčiau nebuvo užmezgusios ryšių. „Vietoje, kurioje gyvena vos keli šimtai gyventojų, mes pažįstame vieni kitus, tačiau bendravimo maža, tvirtos bendruomenės nėra. Todėl džiaugiuosi, kad šis projektas suartino, leido visiems pasijausti mažiau vienišiems”, – apie nėrimo procesą ir vietos iššūkius pasakojo Ilona.

Perduoti antklodės atvyko kelios nėrėjos. Jos pasakojo apie savo indėlį ir motyvus prisidėti prie projekto. Visos patikino, kad tokį bendruomeniškumo simbolį atiduoti gaila, tačiau supranta, kad šis kūrinys atiteks tiems, kam labiausiai reikia.

Projektas „Antklodė Europai” inicijuotas Nyderlandų Karalystės mieste Leuvardene. Jis šiais metais yra Europos kultūros sostinė. Lietuvoje šį projektą kuruoja „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022” komanda. Į ją, kviesdama prisidėti prie rekordo siekimo, kreipėsi „Antklodės Europai“ iniciatorė Esmeralda de Vries.

Žinute, siunčiama projekto sumanytojos, norima atkreipti dėmesį į vienišumo problemą, o projekto tikslas – surinkti ne mažiau kaip 10 tūkst. antklodžių, kuriomis bus nuklota Leuvardeno aikštė. Vėliau jos bus išdalytos nepasiturintiems žmonėms ir labdaros organizacijoms.

Visos Lietuvoje surinktos antklodės bus eksponuojamos balandžio 14 d. 16 val. Kauno rotušės aikštėje. Šventėje dalyvaus ir bus pagerbtos visos prie šio unikalaus projekto prisidėjusios bendruomenės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA