Fiksuoja skaitytojas: nauji konteineriai gyventojų įpročių nepakeitė | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: nauji konteineriai gyventojų įpročių nepakeitė

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakcijai parašęs Vilijampolės gyventojas įrodė, kad nusistovėję miestiečių įpročiai nespėja keistis kartu su miestu. Neries krantinėje naujus požeminius konteinerius įrengus kitoje vietoje nei stovėjo senieji, žmonės šiukšlėmis atsikrato ten, kur tai darė anksčiau. Negana to, dar ir kelia grėsmę kiemo gyventojų turtui.

„Pabodo kariauti su žmonėmis be supratimo. Vilijampolėje, prie Neries krantinės 12 ir 13 namų, anksčiau stovėjo konteineriai buitinėms atliekoms. Dabar juos pašalino, bet tai nereiškia, kad ten nėra metamos šiukšlės tiesiog ant žemės…“ – nevalyvais kiemo gyventojais piktinosi Donatas.

Nors kaimynams, vyro žodžiais, nusišvilpti, kur sviedžia šiukšlių maišus, Donatas tikisi, kad viešas pasakojimas apie kiemo atliekų politiką turėtų juos sugėdinti.

Lyg automobilių stovėjimo aikštelėje besivoliojančių šiukšlių būtų maža, kažkas, jas padegęs, dar ir buvo sukėlęs realų pavojų čia paliktoms transporto priemonėms.

Šiukšlės degė visai šalia sidabrinio „Nissan“ / Skaitytojo nuotr.

„Ėjau su kibiru vandens tų šiukšlių gesinti. Kas padegė, nežinau, bet už 30 cm nuo atliekų krūvos stovėjo mašina… Nedaug trūko, kad chuliganiškas kvailiojimas būtų pasibaigęs daug liūdniau. Bet kitą dieną, žiūriu, jau naujų šiukšlių pritempta“, – donkichotišką kovą su niekadėjais nupasakojo ir nuotraukomis grindė kaunietis.

Donatas pažymėjo, kad požeminiai konteineriai stovi čia pat, kitoje namo pusėje. Ir matomi jie puikiai, tačiau, vyro manymu, viršų ima žmonių tingėjimas paėjėti iki naujos atliekų aikštelės bei įprotis nešti šiukšles ten, kur konteineriai stovėjo anksčiau.

Atliekos stovėjimo aikštelės kampe metamos sistemingai – šią ir sudegusių šiukšlių nuotrauką skiria savaitės tarpas / Skaitytojo nuotr.
Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA