Kaune prasideda jubiliejinis Lietuvos teatrų festivalis | Kas vyksta Kaune

Kaune prasideda jubiliejinis Lietuvos teatrų festivalis

T. Ivanausko nuotr.

Balandžio 4-25 d. Kaune vyks Jubiliejinis 40-asis festivalis „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2018“. Festivalio programoje – aktualių spektaklių premjeros, gvildenančios tokias gyvenimiškas temas kaip identiteto paieška, šių dienų politikos apžvalga bei istoriniai įvykiai, persipinantys su kasdiene realybe.

Festivalyje išvysime mylimus teatro kūrėjų veidus ir išgirsime jų unikalius pasakojimus apie mus, svajojančius, besiilginčius meilės, supratingumo, solidarumo, gebančius atpažinti teatro spektakliuose savo trumpalaikio gyvenimo atspindžius.

Festivalio spektakliai yra saviti, pristatantys naujus, neįprastus spektaklio išgyvenimus teatro scenoje – vieni spektaklių scenarijai gimė spontaniškai, netradicinėse erdvėse, kiti spektakliai praturtinti naujų šokių stilių judesiais, neįprastais muzikos žanrais ir scenografija. Šių metų festivalio spektaklių tikslas – paskatinti žiūrovą kritiškai vertinti visuomenės normas ir pabandyti susigrąžinti savo individualumą.

Spektaklis „Kalės vaikai“ / D. Matvejev nuotr.

Festivalyje dalyvaus: Valstybinis jaunimo teatras, Anželikos Cholinos šokio teatras, OKT/Vilniaus miesto teatras, Nacionalinis Kauno dramos ir Lietuvos nacionalinis dramos teatrai, Valstybinis Vilniaus mažasis teatras, Keistuolių, Vandenyno dirbtuvių teatrai, teatro judėjimas „No theatre“, Klaipėdos dramos teatras.

Šiais metais festivalyje bus parodyti Lietuvoje ir užsienyje pripažintų režisierių darbai – Oskaro Koršunovo „Pamišėlis“, Eimunto Nekrošiaus „Kalės vaikai“, Vido Bareikio „Kaligula“, Arpad Schilling „Autonomija“. Tarp jų pasirodys „Auksinio scenos kryžiaus“ nominantai – Jono Tertelio ir Kristinos Werner „Žalia pievelė“, Anželikos Cholinos „Idiotas“ ir Gintaro Varno „Natanas Išmintingasis“, kuriame vaidinantis aktorius Vytautas Anužis pelnė „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimą už geriausią pagrindinį vaidmenį.

Baigiamajame festivalio vakare pirmą kartą per festivalio gyvavimo metus bus pristatyta Giedriaus Kuprevičiaus tezių opera „Liuterio durys“. Žiūrovai turės progą susipažinti su spektaklio kūrėjais, tarp jų ir su spektaklio kompozitoriumi Giedriumi Kuprevičiumi, kuris papasakos apie įspūdžius iš pirmųjų spektaklio premjerų. Tai unikali galimybė pažvelgti į spektaklį autoriaus akimis.

Profesionali festivalio žiuri spręs pagrindinio prizo likimą, kuris bus įteiktas geriausio spektaklio režisieriui. Kaip ir kasmet žiūrovai turės galimybę vertinti festivalio spektaklius ir išrinkti labiausiai patikusius vaidmenis.

Festivalio metu žiūrovai bus kviečiami į kūrybines edukacijas – teatro improvizacijos dirbtuves „Pats sau režisierius“ ir „Teatras pojūčiuose“.

Girstučio rūmų foje festivalio lankytojai turės galimybę susipažinti su Lietuvos akvarelininkų paroda „Be grimo“, skirta jubiliejiniam 40-ajam festivaliui „Lietuvos teatrų pavasaris – Kaunas 2018“. Parodos tema „Be grimo“ buvo pasirinkta norint bent iš dalies atspindėti gerai žinomą posakį, kad visas gyvenimas – teatras.

Festivalio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA