Keičiasi dalies automobilių registracijos numerių kainos | Kas vyksta Kaune

Keičiasi dalies automobilių registracijos numerių kainos

VRM inf. 2018/04/03 13:52
Asociatyvi / VRM nuotr.

Daliai automobilių nuo antradienio, balandžio 3 d., mažėja valstybinio registracijos numerio ženklų išdavimo paslaugų kainos. Kol kas tai liečia ypatingą statusą turinčias transporto priemones ir elektromobilius, bet po antrosios pasikeitimų bangos skirtumą pajus daugelis vairuotojų.

Kaip informavo Vidaus reikalų ministerija (VRM), beveik trigubai pinga istoriniai ir diplomatiniai numerio ženklai. Anksčiau jų kaina lengviesiems automobiliams siekė 19,40 eurų, nuo šiol – 7,20 eurų už plokštelių komplektą. Tiek pat kainuos ir laikinieji (prekybiniai) numerio ženklai.

Be to, kainos nuo 15,06 eurų iki 7,20 eurų krenta užsisakantiems elektromobiliams skirtus numerio ženklus. Tuo tarpu dviračiams transportuoti reikalinga lentelė vietoje 8,11 eurų kainuos 3,60 eurus.

VRM praneša, kad netolimoje ateityje mažės ir kitų valstybinio numerio ženklų kainos. Jos bus perskaičiuotos dar iki liepos mėnesio.

„Kiekvienais metais įregistruojamų transporto priemonių Lietuvoje daugėja, tad ir valstybinio numerio ženklų poreikis auga. Džiaugiamės, kad jų kainos mažėja ir tai tik pirmasis etapas. Antrasis laukia jau netrukus, vasarą, kuomet teigiamų pokyčių naudą pajus daugelis transporto priemonių turėtojų“ , – sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Šiuo metu bendrojo naudojimo valstybinio registracijos numerio ženklų išdavimas lengviesiems automobiliams kainuoja 15,06 euro. Visą numerio ženklų išdavimo kainoraštį galima rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA