Kaunietė apie naują mokestį Kauno „Žalgirio“ arenoje: tai – papildomas plėšikavimas | Kas vyksta Kaune

Kaunietė apie naują mokestį Kauno „Žalgirio“ arenoje: tai – papildomas plėšikavimas

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi pasipiktinusi skaitytoja. Pasak jos, neseniai nusipirkusi bilietus į renginį Kauno „Žalgirio“ arenoje, buvo nemaloniai nustebinta dėl naujai atsiradusios mokamos paslaugos ir kitų esą ne itin nudžiuginusių dalykų.

„Noriu pasidalinti įspūdžiais po to, kai su šeima kovo 24 d. apsilankiau miuzikle „Eglė žalčių karalienė“, rodytame Kauno „Žalgirio“ arenoje. Atvykome keturiese: mano tėvai, aš ir vyras. Pirmasis šokas mus ištiko dar tada, kai užsukome į arenoje esančią rūbinę. Rūbų pakabinimas – apmokestintas. Vienam žmogui paslauga kainuoja 1,50 euro. O norint sutaupyti ant vienos pakabos kabinant dviejų žmonių rūbus, to padaryti negalima. Tačiau, juk tai – papildomas plėšikavimas, bilietai ir taip nepigūs“, – apmaudo neslepia kaunietė.

Skaitytojos teigimu, pastarasis niuansas nebuvo vienintelis, nuteikiantis slogiai. Esą Kauno „Žalgirio“ arenos viduje laukiant, kol renginio svečiai bus įleisti į salę, koridoriuje nėra, kur atsisėsti. „Miuziklas turėjo prasidėti 19 val., tačiau atvažiavome į vietą šiek tiek anksčiau, kad galėtumėme nueiti neskubėdami. Mano mama sunkiai juda ir negali ilgai lūkuriuoti stoviniodama. Tačiau laukti, kol atsivers durys į salę, teko išties ilgai“, – pasakoja pašnekovė.

Dar vienas akibrokštas esą laukė ieškant bilietuose pažymėtų vietų atsisėsti. Bilietus į renginį kaunietė sako pirkusi internetu. „Pavaizduotame salės plane mūsų pasirinktame sektoriuje sėdimos vietos neturėjo skirtis viena nuo kitos, bet skyrėsi – kai kur prie įprastų kėdžių buvo pastatytos mažos metalinės kėdutės. Ant pastarųjų ilgai išsėdėti tiesiog neįmanoma“, – karčių žodžių renginio organizatoriams negaili moteris.

Portalo skaitytoja pastebi, jog, atsižvelgiant į minėtą faktą apie pristatomas kėdes, negalima paneigti ir to, kad į renginius Kauno „Žalgirio“ arenoje renkasi ir žmonės, turintys vienokių ar kitokių sveikatos problemų. Todėl komfortas yra labai svarbus veiksnys. O, jei lankytojas yra šiek tiek apkūnesnis įr atsisėsti į „žaislinio“ dydžio kėdutes sunkiai pajėgs, pastebi kaunietė.

„Noriu pasiteirauti, kodėl apmokestinta naudojimosi rūbine paslauga? Ar arenoje vykstantys renginiai skirti tik žmonėms, neturintiems jokių sveikatos problemų, nes tenka laukti prie uždarytų salės durų pusvalandį, o vėliau sėdėti ant „žaislinių“ kėdučių? Įdomu ir tai, kodėl Kauno „Žalgirio“ arenos salės plane nėra pažymėtos nuolatinės bei pristatomos vietos?“, – klausimus pažėrė portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytoja.

Kaunietę dominančiais klausimais portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai domėjosi Kauno „Žalgirio“ atstovo spaudai Almanto Kiverio. Pasak jo, mokestis už Kauno „Žalgirio“ arenos rūbinės paslaugas įvestas nuo 2018 metų vasario 17 d. Apie naujovę, sako atstovas, buvo pranešta atskiru pranešimu.

„Kaina už viršutinių drabužių saugojimo paslaugą siekia 1, 50 euro vienam asmeniui už vieną paltą, striukę ar kitą viršutinį drabužį. Kaip ir minėta pranešime spaudai, mokestis buvo įvestas norint pagerinti paslaugos kokybę, nes renginių metu esant nuo 5 000 iki 20 000 lankytojų būdavo susiduriama su sunkumais juos aptarnaujant. Tuo tikslu rūbinės yra atnaujintos, padidintas darbuotojų skaičius, sureguliuotas lankytojų aptarnavimas, kas ir sudaro tiesioginius aptarnavimo kaštus. Atsižvelgiant į tai, nustatyta min4ta kaina už paslaugą. Nuolaidos šiai paslaugai nėra taikomos, o ant vienos pakabos yra kabinamas tik vienas paltas, striukė ar kitas viršutinis drabužis“, – komentavo Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai.

Atsakydamas į klausimą dėl per mažo kiekio sėdimų vietų Kauno „Žalgirio“ arenos koridoriuose, prie salių, A. Kiveris paminėjo, jog per renginius veikia barai ir restoranai, kuriuose sėdimų vietų apstu. „Ten galima prisėsti ir nesinaudojant barų ar restoranų paslaugomis“, – tikino jis.

Pasak jo, dėl pastebėjimo, kuriame įvardyta, jog salės plane nenurodytos nuolatinės ir pristatomos vietos Kauno „Žalgirio“ arenos salėje, reikėtų kreiptis į konkretaus renginio organizatotrių.

„Pavyzdžiui, krepšinio rungtynėse visos prekyboje esančios vietos yra nuolatinės. Skiriasi tik kelių eilių parteryje kėdžių tipas. Tačiau ir šios yra standartinės ir tikrai ne „žaislinės““, – komentavo pašnekovas.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA