Diskutuodami apie prekybos alkoholiu ribojimus kauniečiai prisiminė šventuosius | Kas vyksta Kaune

Diskutuodami apie prekybos alkoholiu ribojimus kauniečiai prisiminė šventuosius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vakar, šeštadienį, portale „Kas vyksta Kaune“ pasirodžius straipsniui, primenančiam apie trumpesnį prekybos alkoholiu laiką, pastaruoju klausimu užvirė įnirtinga įvairiapusė diskusija. Kauniečiai susiskirstė į nuomonių stovyklas: vieni pyko ant valdžios atstovų, kiti sakė, kad per šventes svaigalams ant stalo – ne vieta, dar kiti šmaikštavo prisimindami detales iš šventųjų gyvenimo.

Bene pirmuoju komentatorių taikiniu tapo valdantieji, kurie įstatymais prisidėjo prie pokyčių prekiaujant alkoholiu, sutrumpindami ne tik svaigalų įsigyjimo valandas, bet ir įvesdami daugelį su tuo sisijusių kitų taisyklių.

Skaitytojas Mažvydas sakė, jog minėti pokyčiai nieko iš esmės nepakeitė – esą tie, kurie vartoja svaigalus, apribojimai jų nestabdo – išeitį randa. Kur kas labiau nei alkoholinių gėrimų prekybos pasikeitimai, kaunietį piktina beprotiški mokesčiai už būstą, didelių kainų ir mažų algų darbuotojams kontrastas.

„Draudimai daugeliui nė motais, jie nedaro didelės įtakos. Visų namuose apstu alkoholinių gėrimų ir jie juos vartoja. Žmonės piktinasi, kad valdžia smegenis „pudrina“ rengdami įstatymus, kurie neveikia, ir tikrai nekelia pragyvenimo lygio alpstančioje Lietuvoje. Ribojimai iš skurdo šalies netraukia, tuo susirūpinti reikia labiau“ (aut. past. kalba taisyta), – rašė portalo skaitytojas.

Kaunietė Jovita teigė, kad valdininkų draudimai yra tikras absurdas. „Nors esu beveik negerianti, bet jie per daug leidžia sau manipuliuoti žmonėmis lyg marionetėmis“, – piktinosi ji.

Marius pritarė, kad tokio pobūdžio ribojimai – naudingi. Kuo mažesnis pasiekiamumas, tuo esą mažiau nuo alkoholio priklausomų žmonių. „Koks tikslas per visas įmanomas progas gerti? Nors politikų nesuprantu, juk nusigėrusią tautą daug lengviau valdyti“, – svarstė skaitytojas.

„Kam reikėjo, tas pasirūpino svaigalais šventėms. Jokių problemų nekelia sutrumpėjusios prekybos alkoholiu valandos“, – komentavo skaitytoja Olga. Kaunietės Minikos požiūris buvo skirtingas: „Ne, nespėjau, ir net neketinau apsirūpinti alkoholiu“, – neslėpė ji.

Jai antrino portalo skaitytoja Julija: „Susidaro įspūdis, kad šventės be gėrimų – ne šventės. Aš neginu R. Karbauskio ir kitų, bet stebėtina, kad daugelis taip piktinasi dėl šių draudimų. Išmokite leisti laiką be alkoholio“, – patarė kaunietė.

Mindaugas taip pat palaikė pastarąją poziciją. „Aš prieš draudimus, bet per tokias šventes žmonės turėtų negerti. Juk tai – religinė ir šeimos šventė“, – priminė jis.

Diskusijai įsisiūbavus netrūko ir Biblijinių temų.  „Nesąmonė. Pats Jėzus vyną vartojo ir neabejoju, kad tą dieną jis savo pasekėjams paskutinįsyk davė vyno. O, va, Lietuvoje – negalima. Jei Jėzus atvyktų į Lietuvą, negi negalėtų vyno nusipirkti?“, – juokavo skaitytojas Tomas.

„Sekmadienį, Šv. Kūčių dieną, leido mėsą valgyti, tai šventinį Velykų balandžio 1-osios sekmadienį kalėtų ir prekybą alkoholiu pratęsti“, – šmaikščiai mintimis dalijosi kaunietis Mindaugas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA