Patiekalai Šv. Velykų stalui: 3 neįprasti receptai | Kas vyksta Kaune

Patiekalai Šv. Velykų stalui: 3 neįprasti receptai

Asociatyvi / R. Žaltausko nuotr.

Tiek anuomet, tiek šiomis dienomis per didžiąsias metų šventes šeimininkės ant stalo stengiasi padėti ir kažką neįprasto, dar neragauto. Kuo tokiu įstabiu dar galima nustebinti namiškius, artimuosius ir svečius?

„Šiems patiekalams pagaminti nereikės nei daug laiko, nei itin didelių kulinarinių sugebėjimų, tačiau jų skonis pamalonins kiekvieną gomurį“, – teigia „Maximos“ maisto gaminimo ekspertas Aidas Poleninas.

Sumuštinukai su mocarela ir pomidorais

Sumuštiniai su mocarela ir pomidorais / Organizatorių nuotr.

Šiam patiekalui reikės: viso grūdo ruginės duonos arba bandelių, 200 g mocarelos sūrio, 80 g ožkų pieno arba česnakinio sviesto, 2 didelių pomidorų, 10 baziliko lapelių.

Ant duonos riekelių arba bandelių tepti sviestą, uždėti ant viršaus griežinėliais pjaustytus pomidorus ir mocarelos sūrį. „Tokius nedidelius sumuštinius kepkite iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol išsilydys sūris ir apskrus duona. Išėmę iš orkaitės papuoškite sumuštinius bazilikų lapeliais. Tokie sumuštiniai bus skaniausi dar šilti. Tačiau skonis ne mažiau gardus ir jiems atvėsus“, – sako A. Poleninas.

Olivjė salotos arba tiesiog įmantresnė bulvių mišrainė

Olivjė salotos / Organizatorių nuotr.

„Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip tiesiog pagrindinis patiekalas“, – mintimis dalinasi maisto gamybos ekspertas.

Šioms salotoms reikės: 4 bulvių, 1 morkos, 2 kiaušinių, 2 raugintų arba marinuotų agurkų, 100 g konservuotų žirnelių, 100 g virtos mėsos, 1 svogūno, 4 šaukštų majonezo, grietinės ar jogurto, 2 šaukštų krienų, druskos, pipirų.

Bulves, morkas ir kiaušinius išvirti, atvėsinti ir nulupti. Visus ingredientus supjaustyti kubeliais ir suberti į indą. Majonezą (grietinę ar jogurtą) sumaišyti su krienais ir uždėti ant smulkintų produktų, pagardinti druska ir pipirais. Mišrainę gerai išmaišyti.

A. Poleninas teigia, kad salotoms visiškai naują įvaizdį suteikia ir tai, jog jos supjaustytos ganėtinai stambiai, o ne kaip įprasta – smulkiai.

Sočios tuno salotos

Tuno salotos / Organizatorių nuotr.

Šioms salotoms reikės: 80 g tuno pjausnių, 100 g pomidorų, 3 valgomųjų šaukštų kukurūzų, 2 kiaušinių, 100 g ožkų pieno sūrio, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų.

Išvirti kiaušinius, atvėsinti ir supjaustyti juos skiltelėmis. Stambiais kubeliais supjaustyti sūrį ir pomidorus, viską suberti į dubenį. Tuno pjausnį šakute suplėšyti smulkesniais gabalėliais.

Salotas pagardinti konservuotais kukurūzais, druska bei pipirais. Įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, viską išmaišyti ir papuošti šviežiais žalumynais.

Pasak maisto gamybos departamento eksperto, šios salotos puikiai tiks nesuvalgytų margučių sunaudojimui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA