Kauniečių vaikai šeštadienius skiria kūrybinėms technologijoms | Kas vyksta Kaune

Kauniečių vaikai šeštadienius skiria kūrybinėms technologijoms

Organizatorių nuotr.

Apie 300 mažųjų kauniečių kiekvieną šeštadienį susiburia didžiausiame IT centre Kaune, JAV programavimo paslaugų būstinėje „Devbridge Group“. Jie – pirmieji Lietuvoje, patekę į nemokamą kūrybinių technologijų akademiją 7-12 m. vaikams, „Sourcery for Kids“.

[galerija kiek=”8″]

„Sourcery for Kids“ – „Devbridge Group“ edukacinė iniciatyva, kviečianti vaikus atrasti kūrybinių technologijų pasaulį, ugdyti logiką, kūrybišką mąstymą ir gebėjimą apjungti įvairias technologijas.

Visus mokslo metus, šeštadieniais, vaikai trumpam perima programinės įrangos inžinierių darbo vietas, kad išmoktų programavimo pagrindų ir kūrybinių technologijų. Akademijoje jie ugdomi ne vartoti technologijas, bet jas kurti. Vaikai mokosi logikos pagrindų, lavina kūrybinį mąstymą, problemų sprendimo įgūdžius ir kaip apjungti įvairias technologijas, kuriant savo projektus.

Akademija išaugo dvigubai

Rugsėjį įsikurta akademija turėjau jau ir pirmąjį plėtros etapą. Jo metu – priimta dvigubai daugiau vaikų. Viso, joje mokosi jau 416 vaikų. Kaune, prie 185 jau lankančiųjų, prisijungė 96 naujokai. Šakiuose – 8 nauji vaikai. Akademija pirmą kartą duris atvėrė Raseiniuose (24 vaikai), Plungėje (30 vaikų) ir Klaipėdoje (42 vaikai). Pastaruosiuose miestuose vaikai kviečiami iš dienos centrų. Plėtra išsamiau pristatoma šiame infografike.

Pirmoji plėtros banga įvyko prie iniciatyvos prisijungus Kazickų Šeimos Fondui. Rėmimo programas ir projektus Lietuvoje ir JAV vykdantis Fondas iniciatyvai vystyti skyrė penkiasdešimties tūkstančių eurų paramą. Fondo atstovų teigimu, tokia parama yra tik vienas iš pavyzdžių, kaip industrijos atstovai ir labdaros fondai drauge gali kurti sėkmės pagrindus augančiai kartai.

„Esme įsitikinę, kad Lietuvos sėkmę globalioje arenoje kurs būtent šie, jaunieji programos dalyviai. Tikimės, kad suaugę, jie prisimins kitų dosnumą ir patys prisidės prie visuomenės gerovės, ypač, jautriausiose jos grandyse“, – sakė Kazickų Šeimos Fondo atstovas Jonas Kazickas.

„Sourcery for Kids“ iniciatorius, „Devbridge Group“ viceprezidentas ir Lietuvos padalinio vadovas, Viktoras Gurgždys akcentavo įmonę ir socialinius partnerius vienijančius tikslus.

„Programavimas yra jau ne ateities kalba. Tai – dabartinė pažangos kalba, persmelkusi visas sritis. Pačiame technologijų įkarštyje auga nauja karta. Šioje akademijoje auginame ne technologijų vartotojus, bet jų kūrėjus. Tai – bet kurios perspektyvios profesijos sėkmės pagrindas“, – sako V. Gurgždys.

Į akademiją – pagal sąrašus

Kaune ir Šakiuose vaikai į papildomas grupes pateko pagal sąrašus, kurie sudaryti dar 2017 m. vasarą, paskelbus viešą registraciją šiuose miestuose. Raseiniuose, Plungėje ir Klaipėdoje kvietimus gavo vaikai iš dienos centrų. Šiuose miestuose – vietų skaičius ribotas.

Akademija augs ir toliau. Galimybė registruoti savo vaikus į naujas grupes bus paskelbta kiekviename mieste atskirai, kai visi vaikai, kurie šiuo metu jau yra laukiančiųjų sąraše, pateks į akademiją per artimiausias jos plėtros bangas.

Vaikai mokosi ne vartoti, bet kurti technologijas

„Sourcery for Kids“ dalyviai visus mokslo metus mokosi pagal neformalaus švietimo programoje (NVŠ) akredituotą programą, kurią organizuoja ir vykdo „bit&Byte”. Ši programa leidžia ne tik žengti pirmuosius žingsnius programavime, bet ir skatina kūrybiškumą, savarankiškumą, smalsumą ir kitus reikšmingus įgūdžius, kurie atlieka kritinį vaidmenį vadinamosiose „ateities“ profesijose.

Mokymosi procese vaikai mokosi, kaip kurti naujausias technologijas, naudoja kitus įgūdžius, reikalingus sėkmingam darbui technologijų industrijose: dizainą, smulkiąją elektroniką, 3D, animaciją, virtualią realybę (VR), žaidimų kūrimą.

„Devbridge Group” – JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro per 320 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno, Vilniaus ir Londono padaliniuose. Įmonės klientai – pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, „Morningstar”, „Fitch”, „Louis Dreyfus”, „John Deere” ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA