Sujudimas Kauno autobusų stotyje: pranešta apie sprogmenį (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Sujudimas Kauno autobusų stotyje: pranešta apie sprogmenį (papildyta)

Kas vyksta Kaune inf., BNS 2018/03/31 16:44
Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai pranešė apie sujudimą Kauno autobusų stotyje. Jie tikina šeštadienio pavakarį matę gausias policijos pareigūnų pajėgas. Policija esą prašė aplinkinių nutolti nuo viešojo transporto stotelės.

[galerija kiek=”8″]

Susisiekus su pareigūnais, paaiškėjo, kad kovo 31 d., pavakarį, gautas pranešimas dėl galimai Kauno autobusų stoties teritorijoje padėto sprogmens.

Kauniečių įvykio liudininkų teigimu, autobusai nestoja šalia autobusų stotelės, aptverta požeminė perėja ir, kaip įtarima, iš Kauno autobusų stoties evakuojami žmonės.

Portalo skaitytojai praneša, jog specialiosios tarnybos taip pat informuotos apie galimai padėtą sprogmenį ir Kauno geležinkelio stotyje. Pastatas – evakuotas, žmonės esą įleidžiami tik į peroną, traukiniai vis dar neišvyksta.

Ugniagesiai gelbėtojai patvirtino, jog gauti pranešimai apie abi užminuotas stotis Kaune. Šiuo metu tarnybos budi įvykio vietoje.

Papildyta: Nei autobusų, nei traukinių eismas dėl incidento nesutriko.

„Kadangi paskambinęs vyras pasakė, kad Kauno stotyje – neįvardijo kurioje, dėl to 16.15 val. buvo įvestas planas „Skydas“ tiek autobusų, tiek geležinkelio stotyse ir pradėta evakuacija“, – BNS sakė Kauno apskrities policijos atstovė Justina Kazragytė.

Šiuo metu laukiama, kol patikrinti įstaigų atvyks išminuotojai.

Kaip BNS sakė „Lietuvos geležinkelių“ atstovė Novilė Aleksejevaitė, traukinių eismas vyksta įprastai.

„Šiuo metu traukinių eismas yra leidžiamas. Iš pradžių traukiniai buvo užlaikyti, bet patikrinus yra leidžiama, neturėtų būti didelių vėlavimų“, – sakė ji.

Pasak Kauno autobusų stoties vadovės Laimos Pakusienės, autobusai atvyksta ir išvyksta pagal grafiką, uždarytas yra tik stoties pastatas.

„Šiuo metu dirba „Aro“ pareigūnai. (…) Autobusai išvyksta, žmonės iki aikštelių gali patekti iš Bažnyčios gatvės, sutrikimų nepatyrėme, tiesiog keleiviams yra nepatogumas, nes iš Vytauto prospekto nėra tiesioginio praėjimo pro stoties pastatą“, – sakė ji.

Tikimasi, kad autobusų stoties pastatas bus atidarytas per artimiausią valandą.

Papildyta 19:07 val.: Pasak Kauno apskrities policijos pareigūnų, apžiūrėjus Kauno autobusų ir traukinių stotis, neaptikus jokių įtartinų objektų, planas „Skydas” 18.45 val. buvo nutrauktas.

Dėl šio įvykio Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimo.

Už tai gresia laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA