Kauniečiai sutrikę – kodėl policija šturmavo Kauno turgavietes? | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai sutrikę – kodėl policija šturmavo Kauno turgavietes?

R. Tenio nuotr

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė informacija apie ketvirtadienį, kovo 29 d., miesto turgavietėse vykusį sujudimą – kauniečių teigimu, „Stoties turgų“ ryžtingai nusiteikę užplūdo bent 10 policijos pareigūnų. Portalo žiniomis, uniformuotų svečių sulaukta ne tik čia.

Anot prekybininkų ir apsipirkti užsukusių gyventojų, toks policijos aktyvumas turgavietėje atrodė išties neįprastai. Kauniečiai sunerimo dėl galimos skaudžios nelaimės ar stambios kriminalinės veiklos, sulaukusios neįprastai didelio pareigūnų dėmesio. Ir tikrai, įtarimų neteisėta veika būta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) komunikacijos specialistė Justina Kazragytė „Kas vyksta Kaune“ sakė, kad „Stoties turguje“ pareigūnai atliko netikėtą patikrinimą iš gyventojo gavę pranešimą, kad šioje prekybos vietoje gali būti prekiaujama nelegaliai, neapskaitant pajamų.

Vis dėlto jokių pažeidimų Kauno centre įsikūrusioje prekyvietėje nenustatyta. Tuo tarpu tą pačią dieną užsukę į Pramonės prospekte veikiantį prekybos miestelį „Urmas“, policininkai jau turėjo, ką įrašyti į suvestinę.

Kaip informavo J. Kazragytė, mėsos ir žuvies prekybininkus „Urme“ patikrinę Dainavos policijos komisariato pareigūnai vienoje kasoje nustatė neatitikimą. Remiantis surinktais dokumentais ir nustatytomis aplinkybėmis buvo pradėta teisena pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 164 str. 1 d. nuostatas.

Už asmeninių ar kasos aparatu neįtrauktų į apskaitą pinigų laikymą kasoje ar operacijų atlikimo vietoje arba kasos aparatu įtrauktų į apskaitą ir kasoje ar kasos operacijų atlikimo vietoje laikomų pinigų kiekio neatitikimą gresia administracinė atsakomybė. Šie pažeidimai užtraukia baudą nuo 14 iki 100 eurų, o padaryti pakartotinai – nuo 140 iki 300 eurų.

J. Kazragytės teigimu, panašūs patikrinimai turgavietėse atliekami dažnai – tai daroma įvairiu metu, ne tik prieš šventes, kai pirkėjų srautas ir, galimas daiktas, pardavėjų pagundos nuslėpti pajamas išauga. Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už pranešimus ir matant neteisėtą veiką skatina netylėti – pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA