„Auksinių svogūnų“ pajuokos taikinyje – „žalieji“ ir geriausias ministras | Kas vyksta Kaune

„Auksinių svogūnų“ pajuokos taikinyje – „žalieji“ ir geriausias ministras

delfi.lt 2018/03/29 09:55

Ir vėl atėjo tas laikas metuose, kai vieni valdžios atstovai lieka namuose ir ruošiasi rytdienos darbams, kiti patyliukais tikisi neišgirsti savo pavardės nominantų sąraše, o treti drąsiai atvyksta pasijuokti iš savęs ir savo kolegų absurdiškų sprendimų.

Kokie „Auksiniai svogūnai“ be jų „augintojo“? Kaip ir kiekvienais metais politinių aktualijų komedijos vadžias laiko Arūnas Valinskas, tačiau šį kartą buvęs politikas scena dalinasi su humoristu ir TV laidų vedėju – Justinu Jankevičiumi.

Prasidėjus renginiui 5 „Auksinių svogūnų“ laureatas Vytautas Šustauskas, paklaustas apie parlamentaro Mykolo Majausko priekabiavimo skandalą, turėjo ką pasakyti.

„Būna, kad moterys pačios ant savęs vyrus užsimeta“, – rėžė kišenėje žodžio neieškantis kaunietis. Buvęs politikas kiek įsiaudrino ir toliau norėjo sakyti, ką galvoja, tačiau vienas iš vedėjų Jonas Radzevičius kauniečio paprašė neįsijausti.

Širinskienės ir Maldeikienės šou

Pagal Džordanos Butkutės dainą „Nemylėjau tavęs“ scenoje susitiko dvi žinomos Lietuvos moterys.

„Nepatiko man dirbi su tavim, nemylėjau tavęs“. Gal todėl, kad esi tokia durna, nemylėjau tavęs“, – tokias dainos eilutes sudainavo politikėmis persirengusios aktorės.

Po šio numerio A. Valinskas J. Jankevičiaus paklausė, ar jis žino, kaip Seime vadinama Agnė Širinskienė. Scenos partneriui atsakius, kad ne, A. Valinskas jaunajam kolegai išdavė paslaptį – Karbauskio modžahedas. Publika po tokio pareiškimo nesulaikė juoko.

Jakilaitis prieš Karbauskį

Principine dvikova apdovanojimuose tapo Lietuvoje nuožmiausiais priešais vadinamų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų partijos lyderio Ramūno Karbauskio bei žurnalisto Edmundo Jakilaičio.

„Sakyk, Ramūnai, iš kur čia dujų kvapas (…) bet man atrodo, kad tai rusiškas atkatas“, – skambėjo dueto atliktoje dainoje.

Linčiuojamas Majauskas

Specialiai apdovanojimams vienam vakarui į sceną sugrįžo grupė „Mokinukės“.

Seniai mokyklą palikusios merginos prisidėjo prie socialinių tinklų judėjimo #Meetoo bei atliko dainą, kurioje papasakojo, ką sostinės Vokiečių gatvėje veikė su į priekabiavimo skandalą patekusiu parlamentaru Mykolu Majausku.

Šventėje taip pat savo pasirodymus surengė „Auksinių svogūnų“ apdovanojimų mohikanai Inga Valinskienė, Deivis Norvilas, humoristai Violeta Mičiulienė, Vitalijus Cololo, Rytis Cicinas, Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Česlovas Gabalis, sunkiaatlečiai Ramūnas Vyšniauskas ir Aurimas Didžbalis.

Prezidentės šokis

Artėjant prezidento rinkimams Dalia Grybauskaite persirengusi Mama Rock’n’Roll atliko pasirodymą su potencialiais kandidatais, kuriuos atstojo guminės lėlės.

„Kandidatai“, – pagal gerai žinomą „Village People“ hitą „In the Navy“ skambėjo satyra perpildytas kūrinys.

Himnas Verygai

Apdovanojimų ceremonijos „viniu“ tapo vienuoliais persirengę „Rondo“ ir „Božolė“ choras, kurie atliko himną, kaip kažkada pats R. Karbauskis yra pasakęs, geriausiam šios Vyriausybės ministrui. Turbūt nesunku atspėti, kas šis asmuo?

Aurelijui Verygai adresuotame kūrinyje skambėjo frazės „Veryga, tu mūsų Veryga, už ką tu mus taip baudi ir rodai ištroškusiam špygą“.

„Tepadeda mums Veryga“, – apdovanojus pabaigė J. Jankevičius.

Televizijos žiūrovai satyros šou, nominacijas ir apdovanojimus galės išvysti per pačias Velykas, balandžio 1-ąją, 19.30 val. TV3 televizijos eteryje.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA