Istorija dvigubu dugnu: po drąsaus poelgio ginant mušamą mergaitę, tapo pasmerktuoju | Kas vyksta Kaune

Istorija dvigubu dugnu: po drąsaus poelgio ginant mušamą mergaitę, tapo pasmerktuoju

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis nesiliaujant kalboms apie atvejį, kai prieš savaitę netoli V. Krėvės prospekto buvo sumušta mažametė mergaitė, Kauno prokurorai pateikė naujausias vykdomo tyrimo detales – nustatyta 15-ka įtariamųjų, toliau atliekamos apklausos.

Kaunietis, smurto atvejo prieš mažmetę įvykio liudininkas, portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, jog yra Algimantas Ulvydas, televizijos realybės šou „Iššūkis kaime“ nugalėtojas. Vyras sako, jog jį itin stebina faktas, kad užuot susitelkus į įtariamųjų dėl įvykdyto nusikaltimo gyvenimo detales, imama viešinti liudininko praeitis.

„Man keista. Galima pamanyti, kad pasielgiau blogai įsikišdamas į mušamo vaiko istoriją, nes visoje žiniasklaidoje dabar analizuojama mano gyvenimo istorija. Tuo tarpu apie nusikaltimo dalyvius neužsimenama nė vienu sakiniu. Atlikau pilietinę pareigą, o dabar ant manęs pilamos visos per asmeninį gyvenimą padarytos nuodėmės“, – apmaudo neslėpė jis.

Primename, kad kovo 27 dieną portalas DELFI rašė, jog A. Ulvydas kaltinamas 27 nepilnamečių tvirkinimu. Jis, šaltinių tvirtinimu, veža mažametes į miškus ir joms šoka. O už tai, kad mergaitės stebi jo pasirodymus, esą vėliau joms atsidėkoja alkoholiu, cigaretėmis ar pinigais. Taip pat informatoriai tikina, kad vyras lūkuriuoja prie mokyklos dalindamas nepilnametėms savo telefono numerį.

„Pastarieji faktai istoriją padaro sudėtingesne. Tačiau, kita vertus, jei apie nusikaltimą pranešė asmuo, kuris yra pats nusikaltęs, nuo to nusikaltimas netampa mažiau nusikaltimu, o liudytojas – mažiau liudytoju“, – situaciją komentavo Vytauto Didžiojo universiteto Psichologijos katedros doc. dr. Visvaldas Legkauskas.

Neseniai žiniasklaidoje pasirodė ir žinia apie tai, kad smurto prieš mergaitę įvykio liudininkas A. Ulvydas esą sulaukė grasinimų, kaip manoma, iš nusikaltime dalyvavusių paauglių ir jų tėvų. Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams kaunietis teigė, jog Kauno policijai yra pateikęs pareiškimą dėl grasinimų.

Tačiau Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Izabelė Bočkienė sako, jog minėto smurto atvejo prieš mažametę mergaitę ikiteisminio tyrimo detalėse nėra duomenų apie tai, kad kas nors kam nors grasintų.

„Dėl grasinimų parašiau, bet garantuoju, kad viskas bus „numuilinta“ ir problema bus išspręsta. Vėl auginsime jaunųjų nusikaltėlių kartą“, – piktinosi A. Ulvydas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ turimais duomenimis, šiuo metu jau nustatyti visi įvykyje dalyvavę asmenys. Tačiau dėl didelio jų skaičiaus (aut. past. 15 asmenų) vis dar atliekamos apklausos. Pasak generalinės prokuratūros atstovų, daugelis nusikaltimo dalyvių – nepilnamečiai (aut. past. iki 16 metų), tai reiškia, jog šie nėra pakankamo amžiaus, nuo kurio atsakytų pagal baudžiamuosius įstatymus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA