Kaune populiarų restoraną „Capo“ valdžiusiai bendrovei pradėtas bankroto procesas (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kaune populiarų restoraną „Capo“ valdžiusiai bendrovei pradėtas bankroto procesas (papildyta)

Organizatorių nuotr.

Sausio mėnesį Kaune nebeliko dviejų kauniečių pamėgtų maitinimo įstaigų. Senamiestyje uždarytas populiarus restoranas „Capo“, o Laisvės alėjoje – pernai Kaunui naujovę – portugališkus saldumynus – pasiūliusi užkandinė „Nata Box“. Tačiau visai šalia pastarosios atidarytas libanietiškų patiekalų restoranas „Yalla“. Visas tris maitinimo įstaigas sieja tas pats asmuo – su kauniete šeimą sukūręs portugalas Gonçalo Barros.

Rekvizitai.lt duomenimis, „Capo“ Kaune valdžiusiai įmonei bendrovei „Makaronai“ kovo pradžioje pradėtas vykdyti bankroto procesas. Vien „Sodrai’“ bendrovė yra įsiskolinusi beveik 15 tūkst. eurų. Dar 20 tūkst. eurų, portalo „Kas vyksta Kaune“ šaltinių teigimu, įmonė liko skolinga už patalpų nuomą, panašiai tiek gali siekti ir kitos skolos – darbuotojams ir tiekėjams. Kovo pradžioje bendrovei „Makaronai“ pradėta bankroto procedūra. „Šiuo metu vyksta dokumentų perėmimo procesas, komentuoti situaciją gerokai anksti, nes teismo sprendimu susipažįstame su situacija“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ lakoniškai komentavo bankroto administratoriumi kovo 9 d. paskirtas Kęstutis Stankus.

Per dvi šalis įkūrė tris restoranus

„Capo“ istorija Kaune prasidėjo nuo vilniečio Arūno Paulausko, Kaune gyvenančio portugalo Gonçalo Barrosu ir siciliečio Mario Salato, turinčio savo restoraną Pietų Prancūzijos Avinjono mieste, pažinties. Iš Sicilijos grįžęs A. Paulauskas užsidegė noru įkurti tikrą sicilietišką restoraną. Beveik prieš trejus metus „Capo“ vardo aukštos kokybės picerijos tipo restoranas atidarytas Kauno senamiestyje, vėliau ir sostinėje.

Prieš metus portalui „Kas vyksta Kaune“ „Capo“ restoraną valdžiusios įmonės „Makaronai“ vadovas Arūnas Paulauskas pasakojo, kad atidaryti restoraną Kaune jį paskatino pažintis su verslo partneriu portugalu (Gonçalo Barrosu – aut. past.), kuris anksčiau buvo oro kompanijos stiuardas. „Tuo metu planavau kelionę į Siciliją, tad paklausiau naujo pažįstamo, gal turi ką parekomenduoti. Jis davė adresą žmogaus, kuris viską, ką reikia pamatyti Sicilijoje, man mielai parodys. Tai ir buvo tas sicilietis, kuris dabar turi restoraną Prancūzijoje. Susidraugavome, taip ir gimė verslo idėja. Juokiamės, kad plėstis kol kas negalim, nes esame trys bosai, todėl ir restoranų tiek – po vieną Vilniuje, Kaune ir Avinjone“, – portalui yra pasakojęs Arūnas.

Kaune veikęs „El Capo“ restoranas / Organizatorių nuotr.

Tačiau šių metų pradžioje po trijų metų veiklos restoranas „Capo“ Kaune buvo uždarytas, nors Vilniuje tebetęsia veiklą – tik jau kitų savininkų rankose. „Mes nebeturime restorano Kaune“, – portalui patvirtino „Capo“ Vilniuje nurodytu telefonu atsiliepęs darbuotojas. Nenorėjusi prisistatyti vilnietišką restoraną valdančios bendrovės „Makaronų grupė“ vadovė teigė, kad dabartiniai įmonės savininkai pernai metų pabaigoje įsigijo šios bendrovės akcijas ir nėra susiję su Kaune veikusia įmone. Vadovė taip pat sakė, kad naujieji šeimininkai nenori viešumo ir išsitarė, kad Kauno restoranui buvo planuojamas kitas scenarijus – pagal pirminį susitarimą, jis turėjo išspręsti finansinius sunkumus ir tęsti veiklą pagal franšizės sutartį.

Portugališku skanumynų užkandinė neišsilaikė

Užkandinę „Nata Box“ valdžiusiai bendrovei „Belemas“ Rekvizitai.lt duomenimis šiuo metu bankroto byla nėra iškelta, jos skola „Sodrai“ yra 4 tūkst. eurų. Sausio mėnesį uždaryta jauki kavinukė šalia Kauno nacionalinio dramos teatro – vis dar tuščia ir laukia naujų čia įsikursiančių drąsuolių. Prieš metus apie sumanymą atidaryti portugališkų skanėstų užkandinę Kaune portalui pasakojo pats G. Barrosa, neslėpęs, kad tai yra jo ir jo žmonos bendras sumanymas ir veikla.

Anksčiau G. Barrosui priklausęs lietuviško operatoriaus telefono numeris jau antras mėnuo yra išjungtas, vyro Facebook paskyroje rašoma, kad jis gyvena Kaune, o yra kilęs iš Lisabonos.

(papildyta)

Paskelbus publikaciją, antradienio popietę su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekęs Gonçalo Barrosa patvirtino, kad yra įstaigos „Belemas“ vadovas. Jis teigė, kad „Nata Box“ buvo uždaryta dėl didelio nuomos mokesčio ir bus atidaryta kitoje vietoje Kaune, kur patalpų mokestis bus palankesnis. „Kad sakau tiesą dėl didelio nuomos mokesčio rodo ir tai, kad patalpos vis dar tuščios“, – elektroniniame laiške rašė G. Barrosa. G. Barrosa pateikė įrodymus, kad nėra šios įstaigos akcininkas.

„Nata Box“ / Organizatorių nuotr.

Jis taip pat paneigė savo sąsajas su „Yalla“, į kurio kūrimą, portalo duomenimis, Kaune gyvenantis portugalas yra investavęs savo lėšų. Jis sakė tik bendraujantis su libanietišką restoraną Laisvės alėjoje valdančios bendrovės „Ibsus“ savininku ir jam draugiškai padedantis maitinimo įstaigos veikloje.

G. Barrosa taip pat pateikė įrodymus, kad buvo „Capo“ valdžiusios bendrovės „Makaronai“ mažuoju akcininku ir jo turėtos 20 proc. akcijų jam nesuteikė teisės dalyvauti įmonės valdyme bei prisiimti sprendimus dėl ištikusio bankroto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA