Sulaikyta gaisre žuvusių vaikų motina: gresia laisvės atėmimas | Kas vyksta Kaune

Sulaikyta gaisre žuvusių vaikų motina: gresia laisvės atėmimas

„Kas vyksta Kaune“, DELFI inf. 2018/03/26 19:05
R. Tenio nuotr.

Šiandien užsiliepsnojus Tunelio gatvės 44-am namui, ugniagesiai iš uždūmintų patalpų išnešė 2 metų mergaitę ir 5 metų berniuką, tačiau medikų pastangos atgaivinti vaikus buvo bevaisės. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (VPK) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir sulaikė mažamečių motiną.

Pirminiais duomenimis, kaip pranešė policija, langai buvo grotuoti, o durys užrakintos, todėl vaikai neturėjo realios galimybės pasišalinti iš degančio namo.

Kauno miesto antrosios kraštutinės gelbėjimo valdybos komandos pamainos vadas Artūras Bobinas DELFI sakė, kad vaikai buvo apdegę nedaug – lemiamu faktoriumi tapo apsinuodijimas smalkėmis. Pastato lubos buvo apkaltos plastikinėmis lentelėmis, dėl kurių dūmai galėjo tapti dar toksiškesni, o ugnis paspartėti.

Gaisro priežastį aiškinasi Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai. Manoma, kad liepsnos pirmiausia įsiplieskė virtuvėje.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, vaikų motinos nelaimės metu namie nebuvo – ji pasirodė tik po 10-15 minučių. Policija informavo, kad 1981 m. gimusi moteris sulaikyta – jai nustatytas 0,09 prom. girtumas. Šiuo metu nedirbanti sulaikytoji 2016 m. administracine tvarka buvo bausta už tėvų valdžios nepanaudojimą arba panaudojimą priešingai vaiko interesams.

Kaimynai DELFI pripažino daug nebendraudavę su šiandien tragediją patyrusiais žmonėmis, bet, jų teigimu, šeima buvo normali, nekeldavo jokių problemų ir nekonfliktuodavo. Šeimą pažįstanti moteris teigė, kad vaikų tėvas vos prieš kelias dienas išvyko į užsienį.

Kauno apskrities VPK primena, kad pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 132 str. 2 d. už neatsargų gyvybės atėmimą dviem ar daugiau žmonių gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA